Väggmålning

Det finns många goda anledningar till att måla om väggarna hemma. Det är först och främst en väldigt prisvärd väg att gå när du vill förnya eller förändra hemmet. En bra utförd väggmålning är dessutom lätt att hålla snygg länge, och om väggen skulle…

Läs mer

Be om offert

Mer info

väggmålning Det finns många goda anledningar till att måla om väggarna hemma. Det är först och främst en väldigt prisvärd väg att gå när du vill förnya eller förändra hemmet. En bra utförd väggmålning är dessutom lätt att hålla snygg länge, och om väggen skulle skadas kan du enkelt reparera med spackel och ny färg. Sist men inte minst – väggmålning ger dig möjlighet att dekorera hemmet precis som du önskar. Väggfärg finns trots allt i alla tänkbara färgnyanser och glansgrader.

Lägger du hellre arbetet i händerna proffs? När du anlitar Clas Fixare kan du känna dig helt trygg i att resultatet blir perfekt. Tveka inte att ta kontakt med oss för att få en offert!

Väggmålning med perfekt resultat – tänk på detta!

När det är dags att måla väggarna är det många som väljer att utföra arbetet själva. Om du är noggrann är det fullt möjligt att få ett fantastiskt resultat. Men vad behöver du tänka på för att lyckas? Här får du våra bästa tips för att lyckas med din väggmålning.

Vikten av ett grundligt förarbete

Den största skillnaden mellan måleriarbeten som utförts av oss på Clas Fixare respektive lekmän är tiden som läggs på förarbetet. De flesta privatpersoner som väljer att måla om själva vill gärna komma igång fortast möjligt och anser att själva målningen är det viktigaste momentet. Det är självklart väldigt viktigt, men du bör faktiskt lägga lika mycket kärlek på förarbetet. Vi rekommenderar att du förbereder inför målningen på följande sätt:

  1. Skrapa bort gammal färg eller tapet.
  2. Slipa väggen.
  3. Spackla igen håligheter.
  4. Slipa väggen ännu en gång.
  5. Rengör väggen noggrant.
  6. Täck kanter, golv och tak.

Val av väggfärg

När du ska välja väggfärg är det såklart viktigt att utgå från din personliga smak. Med det sagt behöver du också tänka på rummets storlek samt på hur många fönster det finns. Väggfärgen förändras nämligen beroende på ljusinsläppet. Med hjälp av olika färger kan du få ditt rum att upplevas större, mindre, kallare eller varmare. När du väljer väggfärg ska du också tänka på att den oftast ser annorlunda ut på färgprovet än på en större yta. Köp därför gärna några olika provburkar och börja med att testmåla en del av väggen. Du kan även läsa vår utförliga guide gällande val av väggfärg för inspiration. 

Använd rätt verktyg

Rollers är ett bra val om du vill få ett snabbt och jämnt resultat. Det finns dock flera typer av rollers, och valet av roller beror på hur du vill att ytan på väggen ska se ut. Rollers med lång lugg ger väggen en mer strukturerad yta medan rollers med kort lugg ger en slätare look. Längs med golv och tak samt runt eluttag, fönster och dörrar ska du använda mindre penslar.

Clas Fixare utför proffsig väggmålning till bra pris

Att måla om väggarna själv är givetvis billigare än att ta hjälp av proffs, men då får du också vara beredd på att lägga ner mycket tid. Väggmålning kräver nämligen inte bara ett grundligt förarbete, utan även ett flertal lager färg som behöver torka i åtminstone ett dygn innan du kan börja måla igen. Om du vänder dig till oss på Clas Fixare kan du lägga den tiden på något annat, och samtidigt vara helt säker på att resultatet blir felfritt.

Vad kostar väggmålning?

Våra skickliga och certifierade målare har lång erfarenhet av väggmålning i såväl villa som hus och lägenhet. Den totala kostnaden för att måla väggarna genom oss på Clas Fixare beror på hur stor yta du vill ha målad, och mängden förarbete som behöver utföras. Kontakta oss för att få en offert på hur mycket en väggmålning kostar för just dig.