Golvmålning

Golv hamnar ofta i blickfånget och om du bryr dig om hur ett rum ser ut kan golvmålning göra väldigt stor skillnad. Ett målat golv ger i regel ett bra skydd mot väta. Det är heller inte lika underhållskrävande som om du till exempel…

Läs mer

Be om offert

Mer info

Golvmålning Golv hamnar ofta i blickfånget och om du bryr dig om hur ett rum ser ut kan golvmålning göra väldigt stor skillnad. Ett målat golv ger i regel ett bra skydd mot väta. Det är heller inte lika underhållskrävande som om du till exempel väljer att såpa ett trägolv eller behandla det med olja. En annan fördel med att måla ett golv är att utbudet av kulörer är mycket stort idag. 

Vi på Clas Fixare har erfarenhet av att måla många olika typer av golv och vi tar gärna emot din förfrågan.

Rätt färg förlänger golvets livslängd

Många golv, inte minst trägolv, behöver ett ytskikt som hindrar fukt och smuts att tränga in i träet. Slitage påverkar inte själva golvet så mycket om det är ordentligt målat. En mindre skada kan enkelt åtgärdas om du sparat lite färg i samband med en golvmålning.

Vad du ska använda för färg vid golvmålning avgörs av vad det är för material som färgen ska fästa på. Du behöver också färg som är tillverkad för att klara slitaget i rummet det gäller. Olika krav ställs på exempelvis vardagsrummet, garaget och tvättstugan.

Vad du bör tänka på vid golvmålning

Vilka metoder som kan vara aktuella vid golvmålning beror dels på vad du har för typ av golv och dels på vad du tycker är estetiskt tilltalande. Att måla ett betonggolv utan fogar i till exempel källaren är en helt annan sak än att måla ett parkettgolv. Hur mycket färg som underlaget suger upp avgör hur många strykningar du behöver göra för att få ett perfekt resultat.

Golvmålning behöver inte vara särskilt svårt men om du är noga med resultatet kan det vara relativt tidskrävande. I vissa fall behöver du arbeta in färgen i materialet, slipa det och sedan måla igen. Rummet kan inte användas som vanligt medan färgen torkar och för många är det en bekväm lösning att låta proffs ta hand om uppgiften. Oavsett vad det är för typ av golv du har och hur du tänker dig att det ska se ut så kan vi på Clas Fixare ge råd och åta oss uppdraget.

Generella tips vid golvmålning

Även om olika golv ska målas på olika sätt och med olika typer av färg finns det en del saker som det är bra att tänka på.

  • Valet av kulör betyder mycket för hur ljust ett rum kommer att uppfattas.
  • Du ska helst provmåla en del av golvet innan du väljer kulör.
  • Många golv kan behöva slipas innan du målar dem.
  • Har du ett vackert golv kan en lasyr vara ett bättre val än en heltäckande färg.

Vad kostar det att måla golvet?

Vid golvmålning sätts priset utifrån hur många kvadratmeter golvyta som ska målas. Valet av färg kan också spela en viss roll. När du vänder dig till oss på Clas Fixare får du bra pris på golvmålning, och alltid ett professionellt utfört jobb. Kontakta oss gärna för offert. Rotavdrag gäller för arbetskostnaden och dras direkt på fakturan.