Snickare

Snickaren har funnits sedan urminnes tider, och än idag är yrket mycket vanligt. Detta beror troligtvis på att man får ägna sig åt så många olika typer av kreativa byggprojekt – snickarna kan hjälpa till med allt från renovering till reparationer och nybyggnationer hos privatpersoner och företag. Ibland kan hantverkare inom snickeri även arbeta med att tillverka möbler och inredning. Snickaren har alltså ett yrke med mycket stor bredd!

Visa mer
  Snickare

  En behörig snickare som du kan lita på

  Våra snickare har erfarenhet av både stort och smått, så du kan känna dig helt trygg med att lägga olika typer av jobb i deras händer. Här kan du anlita snickare till bra priser som är proffs på alla sorters tjänster inom bygg. Du kan även räkna med att:

  • alla våra hantverkare har genomgått relevant utbildning
  • du får granska ett yrkesbevis för den snickare du anlitar
  • snickaren bygger och reparerar med material av god kvalitet
  • våra snickare arbetar under schyssta och säkra arbetsvillkor.
  Snickare

  Våra kunder berättar

  Här hittar du våra snickare

  Hos Clas Fixare kan du få offert på snickare över hela landet! För oss är det viktigt att alla kunder ska ha möjlighet att få hjälp direkt av en kunnig och erfaren hantverkare. Kontakta oss idag och be om offert eller boka en snickare direkt.

  Snickare Stockholm

  Gå till Stockholm

  Snickare Sollentuna

  Gå till Sollentuna

  Snickare Åkersberga

  Gå till Åkersberga

  Snickare Huddinge

  Gå till Huddinge

  Våra snickare

  Yunus

  Yunus arbetar som arbetsledare och utbildad snickare på Clas Fixare. Arbetet som arbetsledare på Clas Fixare innebär planering samt ledning av våra större bygg och renoveringsprojekt. Yunus har 15 års erfarenehet av att arbeta som snickare och fungerar som ledare och mentor år flera av Clas Fixares mer juniora snickare samt lärlingar. Yunus har både teknisk kompetens samt korrekta behörigheter och certifikat inom bland annat säkra lyft, heta arbeten och höga höjder.

  Bastri

  Bastri arbetar som arbetsledare och utbildad snickare på Clas Fixare. Bastri är ytterst ansvarig på plats för flera av Clas Fixares större bygg och renoveringsprojekt. Han har många års erfarenhet av yrket och besitter alla relevanta certifikat samt behörigheter för säkra lyft, höga höjder samt teknisk kompetens i att läsa ritningar för att sedan instruera andra. Vidare har Bastri expertis inom basmaterial för väggar/tak såsom gips, isolering och reglage och plyfa.

  Mikaela

  Mikaela arbetar som snickarlärling hos oss på Clas Fixare. Lärlingsperioden sträcker sig från 2-3 år och ingår i grundutbildningen till snickare. Mikaela arbetar på våra större projekt tillsammans med våra mer seniora snickare som ger henne handledning och stöd under hela lärlingsperioden fram till yrkesbevis. Mikaela har tidigare erfarenhet av att arbeta som både florist och förskolepedagog.

  Patrik

  Patrik är utbildad snickare och innan han började på Clas Fixare arbetade Patrik på Skanska. Patrik är ytterst ansvarig på plats för flera av Clas Fixares större bygg och renoveringsprojekt. Han har många års erfarenhet av yrket och har erfarenhet av alltifrån sätta upp gipsväggar till att bygga färdiga kök och badrum. Vidare har Patrik erfarenhet av utomhusarbeten såsom betonggjutning samt montering av stomme, fönster och takläggning.

  Kaliq

  Kaliq är utbildad plattsättare med våtrumsbehörighet samt yrkesbevis. Han har över 20 års erfarenhet av att arbeta som plattsättare. Kaliq har tidigare arbetat på bland annat Renovera Badrum Stockholm samt Stockholm Plattsättning och har erfarnhet inom det mesta gällande plattsättning såsom stensättning, kakel och klinker. Han har även gedigen erfarenhet av att lägga vacker orientalisk mosaik.

  Vanliga frågor och svar om snickare

  Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om snickare.

  Hur blir man snickare?

  Utbildning till snickare ges antingen genom gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram, eller på Komvux eller Yrkeshögskolan. Efter utbildning på gymnasiet arbetar man som lärling i ett par år och gör sedan ett yrkesteoretiskt prov innan man får ett yrkesbevis. Ett annat alternativ är att bli anställd som lärling på ett byggföretag utan utbildning och sedan studera teori på distans genom Byggnadsindustrins Yrkesnämnd.

  Vad gör en snickare?

  En snickare arbetar kort och gott med att snickra, och dessa snickeriarbeten kan innefatta allt från stora byggprojekt eller renoveringar till mindre sniderier. Yrket passar utmärkt för den som uppskattar fysiskt arbete, är kreativ, händig och gillar att arbeta i varierade miljöer.

  Vad kostar en snickare i timmen?

  Genom Clas Fixare betalar du timpris för snickare. Ett genomsnittligt pris för snickare är 570 kronor i timmen efter rotavdrag. När snickare anlitas kan du ha rätt till detta avdrag, vilket sänker din totala kostnad för snickaren. Vi hjälper såklart till med ansökan i så fall!

  Snickare

  Den allra största yrkesgruppen inom byggbranschen är så kallade träarbetare som jobbar med att renovera och bygga bostäder och andra typer av lokaler. På Clas Fixare arbetar många kunniga träarbetare men också finsnickare av olika slag. Här kan du få hjälp med alla möjliga typer av snickeriarbeten! Några exempel på vad våra snickare kan hjälpa till med är:

  Vad en snickare från Clas Fixare kan hjälpa till med

  Chatta med oss:

  På hemsidan

  Vardagar: 08.00-17.00