Trapphusmålning

Att miljön i trapphuset är trivsam med lättskötta ytor är viktigt. Trapphusmålning är ett sätt att se till så att alla som besöker en fastighet får ett gott första intryck av den. För dem som bor i huset gör det stor skillnad om trapphuset…

Läs mer

Be om offert

Mer info

Trapphusmålning Att miljön i trapphuset är trivsam med lättskötta ytor är viktigt. Trapphusmålning är ett sätt att se till så att alla som besöker en fastighet får ett gott första intryck av den. För dem som bor i huset gör det stor skillnad om trapphuset har vilsamma och fräscha ytor eller en miljö med färger som ger glädje och energi.

Oavsett vilken stil ni vill ha i ert trapphus kan vi på Clas Fixare hjälpa er att förverkliga er idé till ett konkurrenskraftigt pris. Kontakta oss gärna för offert.

Viktigt att tänka på inför trapphusmålning

Det finns en del saker du alltid måste tänka på vid måleri, som att vara noggrann med förarbetet och att välja rätt typ av färg. Här några saker som är extra viktiga när det gäller just trapphusmålning:

  • Ett trapphus behöver ha ytor som är lätta att rengöra.
  • Användningen av trapphuset begränsas under den tid som arbetet pågår.
  • De boende bör ha haft möjlighet att påverka till exempel färgval.

Även om man behöver använda olika typer av färg på golv, väggar och tak bör alla ytor målas i enlighet med varandra för en sammanhängande helhet. Med dagens stora utbud av kulörer är det enkelt att måla olika delar av ett trapphus så att de matchar varandra.

Färg på till exempel golv och tak håller olika länge, men det kan ofta löna sig att ta itu med alla ytor samtidigt vid en trapphusmålning. Om golvet i ett flerfamiljshus ska målas är det viktigt att välja en färg som klarar slitaget från smutsiga uteskor.

Förarbete vid trapphusmålning

Att måla om trapphuset handlar inte bara om att få upp ett snyggt lager med färg. Beroende på vilket skick ytorna är i kan vi behöva spackla, ta bort befintlig färg, tvätta och grundmåla. Alla dessa moment är viktiga för ett snyggt och hållbart slutresultat.

Vad kostar trapphusmålning?

Om du vill ha hjälp med trapphusmålning från oss på Clas Fixare får du ett fast pris baserat på beräknad tidsåtgång utifrån hur många kvadratmeter som ska målas och vad som krävs i fråga om förarbete. I en fastighet med hyresrätter är det fastighetsbolaget som bekostar trapphusmålningen. I en bostadsrättsförening är det ofta styrelsen som tar beslut om när det är dags att måla trapphuset.

När vi på Clas Fixare åtar oss trapphusmålning gör vi det med känsla för hur de boende påverkas av arbetet. Vi ser till så att det blir klart så fort som möjligt och att det finns tydliga instruktioner om vad man måste tänka på medan färgen torkar. Kontakta oss idag för en offert på trapphusmålning i er fastighet.