Installera vattenmätarkonsol

Som fastighetsägare är det ditt ansvar att montera en fungerande vattenmätarkonsol med avstängningsventiler. Denna konsol och dess ventiler tillhör dig som fastighetsägare. Installationen av konsolen med avstängningsventiler bör endast utföras när kommunen har meddelat att din vattenmätare behöver bytas ut. Vattenmätarkonsolen utgör ett väggfäste…

Läs mer

7000 kr Innan ROT-avdrag: 10000 kr

Boka tjänst

Mer info

Installera vattenmätarkonsol

Som fastighetsägare är det ditt ansvar att montera en fungerande vattenmätarkonsol med avstängningsventiler. Denna konsol och dess ventiler tillhör dig som fastighetsägare. Installationen av konsolen med avstängningsventiler bör endast utföras när kommunen har meddelat att din vattenmätare behöver bytas ut.

Vattenmätarkonsolen utgör ett väggfäste som möjliggör en smidig hantering av vattenmätaren. Våra behöriga rörmokare i Stockholm erbjuder sina tjänster i även i andra områden såsom Täby, Norrtälje, Lidingö, Sollentuna, Bromma, Nacka, Åkerberga, Upplands Väsby, Solna och Vallentuna. Oavsett var du befinner dig inom Stockholms län strävar vi efter att leverera högkvalitativ service med våra certifierade rörmokare.

Kraven på byte av vattenmätare följer rekommendationer från Svenskt Vatten vilket säger att en mätarplats bör ha en konsol som består av följande tre delar: avstängningsventiler före och efter mätaren, en bygel som sitter fast i exempelvis en vägg samt en skjutbar kopplingshylsa.

Tjänsten installera vattenmätarkonsol inkluderar:

Installation av vattenmätarkonsolen
Garanti på vattenmätarkonsolbytet
Ansökan om ROT-avdrag hos Skatteverket
Servicebil (inkluderar trängselskatt, diesel och framkörning).

Viktigt att notera! Själva mätaren demonteras och monteras endast av kommunens personal. Vi monterar konsolen som mätaren sitter i. Kostnad för material tillkommer på ca 2000 kr.

Villkor

Vi köper och tar med konsolen samt övrigt material vid montering. Vi lämnar alltid garanti på material och installation. Observera att kostnad för material tillkommer på ca 2000 kr.

Att tänka på inför installation:
Det ska vara enkelt att komma åt mätaren. Det vill säga, mätaren får inte byggas in eller placeras bakom något som skymmer. Det ska finnas ett utrymme på 60 cm framifrån och 70 cm ovanför mätaren. Innan byte ta kontakt med din kommun som behöver komma ut och stänga av vattnet innan vi kan påbörja installation. Bör göras samma dag.