Snickerimålning

Utseendet på snickerier är ofta helt avgörande för det estetiska intrycket som ett rum ger. Snickerimålning kan också ha en skyddande funktion, inte minst om det handlar om snickerier som är exponerade för väder, vind eller väta. Vänd dig till oss på Clas Fixare…

Läs mer

Be om offert

Mer info

Snickerimålning Utseendet på snickerier är ofta helt avgörande för det estetiska intrycket som ett rum ger. Snickerimålning kan också ha en skyddande funktion, inte minst om det handlar om snickerier som är exponerade för väder, vind eller väta.

Vänd dig till oss på Clas Fixare om du vill ha hjälp med att måla byggnads- eller finsnickeri. Våra erfarna målare kan ge råd om allt som har att göra med snickerimålning eller hjälpa dig som redan vet precis hur du vill ha det. Kontakta oss för offert.

Spara pengar med snickerimålning

Att måla snickerier kan vara ett väldigt billigt alternativ till att köpa nytt. Du behöver inte byta köksskåp bara för att du vill åstadkomma en stor förändring. Är stommarna i gott skick kan en ommålning innebära att du sparar tiotusentals kronor och ändå får det precis som du vill ha det. Vi på Clas Fixare kan även hjälpa dig om du till exempel vill byta knoppar på dina köksluckor och komplettera befintliga snickerier med något i samma stil. Här är fler exempel på inredningssnickerier som kan få ett ordentligt lyft om du anlitar en målare från Clas Fixare:

  • lister
  • dörr- och fönsterkarmar
  • möbler
  • paneler.

Så får du bästa möjliga resultat vid snickerimålning

Här är några saker som du behöver ha tänkt igenom innan du sätter igång med snickerimålning.

Välj rätt färg

Många olika typer av färg kan vara aktuella vid snickerimålning. Valet beror bland annat på vilka skyddande egenskaper som färgen behöver ha och på hur lång tid torkningen får ta. Om du ska måla en yta som redan är målad är det viktigt att välja en färg som fäster ordentligt på den målade ytan. Olika typer av färg är olika genomsläppliga. Ibland kan en lasyr som visar träets ådring vara rätt. Ibland vill man ha en heltäckande färg.

Välj rätt kulör

Att välja rätt kulör handlar om att måla med en färg som känns bra också efter flera år. Snickerimålning behöver inte göras om särskilt ofta om du varit noga med att välja en färg som passar med övrig inredning.

Använd redskap som gör det lättare att måla

Hur lång tid snickerimålning tar, och med vilken precision du kan arbeta, beror mycket på vilka redskap du använder. Det finns olika penslar och rollers anpassade för olika ytor och det brukar löna sig att använda produkter som är särskilt utformade för de moment du ska genomföra.

Var noga med förarbetet

Speciellt du som ska måla med lackfärg måste se till att ytan du ska måla är helt ren. Minsta dammkorn kommer annars att synas och kännas genom färgskiktet. Du kan också behöva ta bort feta fläckar, till exempel fingeravtryck, innan du kan måla snickerier med perfekt resultat. 

Om du reparerat hål med träspackel måste du slipa med sandpapper för att få en jämn yta. Om du ska måla fasta snickerier kan du använda maskeringstejp så att du kan måla utan att få fläckar på kringliggande ytor. Trä har fibrer som reser sig efter en strykning. Slipa ner dem innan du påför nästa lager.

Välj ett projekt med lagom hög svårighetsgrad

Om du ska måla snickerier själv är det viktigt att du inte tar dig vatten över huvudet. Snickerimålning kan vara kreativt och avkopplande. Men det kan också ta mycket längre tid och vara pilligare än vad du kanske trott. Att måla skåpsluckor är ett exempel på ett projekt inom snickerimålning som kan vara ganska svårt, om du vill ha ett perfekt resultat. Våra målare kan hjälpa dig oavsett om du ska måla stora ytor eller mindre inredningssnickerier.

Pris på snickerimålning

Kostnaden för snickerimålning är baserad på hur lång tid arbetet tar att genomföra. Det kan alltså variera beroende på bland annat hur mycket förarbete som krävs och vad det är för färg du vill använda. Vi lämnar alltid tydliga offerter där alla kostnader ingår. Ofta kan du göra rotavdrag vid snickerimålning.