Flytt av befintligt vägguttag

Det finns inget härligare än att väggkontakterna är placerade precis där man behöver dem. Behöver du hjälp med att flytta ett befintligt vägguttag? Våra behöriga elektriker fixar det gärna åt dig! Du kanske vill ha ett praktiskt vägguttag på husväggen, några extra i garaget…

Läs mer

från 1700 kr Innan ROT-avdrag: 2429 kr

Boka tjänst

Mer info

Installera eluttag / vägguttag (inomhus) Det finns inget härligare än att väggkontakterna är placerade precis där man behöver dem. Behöver du hjälp med att flytta ett befintligt vägguttag? Våra behöriga elektriker fixar det gärna åt dig! Du kanske vill ha ett praktiskt vägguttag på husväggen, några extra i garaget eller varför inte ett bredvid favoritfåtöljen? Våra Fixare är erfarna, skickliga och fixar allt åt dig innan du vet ordet av.

Boka idag och snart kan du njuta av att ha smidiga vägguttag på alla möjliga ställen i hemmet!

Nytt vägguttag

Vem vill dra långa sladdar och elkablar genom fönster och dörrar när man kan ha ett eluttag utomhus istället? Oavsett om du vill ha ett nytt vägguttag inomhus eller utomhus, i lägenhet eller villa, så fixar våra behöriga elektriker det åt dig. Vi utför en säker och professionell installation av vägguttag som du kan känna dig helt trygg med. Slipp förlängningssladdar och sladdhärvor som bara ligger och skräpar och drar till sig dammråttor. Våra Fixare ser självklart till att kablar löper snyggt från närmaste väggkontakt eller kopplingsdosa. Den husliga friden är återställd.

Jordat vägguttag – varför bör man ha det?

I alla nybyggda hus är det krav på att man ska installera jordade vägguttag, detta av säkerhetsskäl. Ett jordat vägguttag är säkrare än ett ojordat vägguttag och är det som rekommenderas. Men i många äldre hus finns det fortfarande en hel del ojordade vägguttag kvar, detta är inte nödvändigtvis farligt om man inte hanterar det fel, men ur elsäkerhetssynpunkt är det bättre att ha jordade vägguttag i alla utrymmen i hemmet. Rum som har närhet till någon typ av fukt, såsom exempelvis kök, badrum eller tvättstuga, bör alltid ha jordade vägguttag. Viktigt att komma ihåg är att man aldrig får blanda jordade och ojordade vägguttag i samma rum.

Får man installera vägguttag själv?

Nej, det är något som du inte får göra på egen hand. Eftersom du inte får installera vägguttag själv, behöver du anlita en behörig elektriker som fixar det åt dig. Även om det finns vissa el-relaterade saker som du får göra som hemmafixare är det oftast bäst att ta professionell hjälp när det har med el att göra. Tänk på din och andras säkerhet i första hand och agera förståndigt. Behöver du installera vägguttag finns det en smidig lösning – våra trevliga och behöriga elektriker gör det gärna åt dig!

Villkor

Denna tjänst gäller installation av vägguttag inomhus som ej är i badrum eller till tvätt/diskmaskin

Vid bokningen behöver vi följande bilder

  • Bild på platsen där vägguttaget ska installeras
  • Bild på närmaste befintliga vägguttag eller kopplingspunkt

Kostnad ovan avser 1 st vägguttag, lägger du till fler vägguttag så ser du estimerat pris vid bokning

Om du bor i lägenhet får man ej rotavdrag för installation av vägguttag på yttervägg.