Mobilbyte

Att köpa ny mobil ska vara kul och spännande. Dock kan det vara krångligt att överföra all data från den gamla till den nya mobilen. Då kan det vara bra att ta hjälp av Clas Fixares teknikkunniga fixare som sitter på all kunskap för…

Läs mer

från 499 kr/tim Innan RUT-avdrag: 998 kr

Boka tjänst

Mer info

Att köpa ny mobil ska vara kul och spännande. Dock kan det vara krångligt att överföra all data från den gamla till den nya mobilen. Då kan det vara bra att ta hjälp av Clas Fixares teknikkunniga fixare som sitter på all kunskap för att

genomföra mobilbytet på din smartphone. Det finns några steg man bör ta för att se till att mobilbytet överförs korrekt och att du kan använda din nya mobiltelefon så snabbt som möjligt.

Här är stegen för att byta mobiltelefon:

  1. Säkerhetskopiera dina data. Innan du byter mobiltelefon är det viktigt att säkerhetskopiera allt du vill spara på din gamla mobiltelefon, inklusive kontakter, meddelanden, bilder, appar och annan information.
  2. Stäng av din gamla mobiltelefon. När du har säkerhetskopierat allt du behöver, stäng av din gamla mobiltelefon och ta ut SIM-kortet.
  3. Placera ditt nya SIM-kort i den nya mobiltelefonen. Öppna luckan för SIM-kort på din nya mobiltelefon och sätt in SIM-kortet från din gamla mobiltelefon.
  4. Starta din nya mobiltelefon. När SIM-kortet är på plats och mobiltelefonen är påslagen, bör din nya mobiltelefon automatiskt söka efter och ansluta till mobilnätverket eller Wi-Fi.
  5. Ladda ner och logga in på appar. Logga in på ditt Google-konto eller Apple-ID för att få tillgång till alla dina mobilappar som du tidigare laddat ner på din gamla mobiltelefon. Ladda ner de appar du behöver på din nya mobiltelefon.
  6. Överför dina data. Använd den metod du valt för att säkerhetskopiera dina data (t.ex. Google Drive, iCloud eller annan molnlagringstjänst) för att överföra dina data till din nya mobiltelefon. Följ anvisningarna för den tjänst du har valt.
  7. Installera säkerhetsprogram och uppdateringar. Installera lämpliga säkerhetsprogram på din nya mobiltelefon och kontrollera att den har den senaste mjukvaruuppdateringen.

Genom att följa dessa steg kan du byta mobiltelefon på ett enkelt och effektivt sätt och säkerställa att allt du behöver överförs till din nya mobiltelefon. Kom ihåg att ta hand om din gamla mobiltelefon och radera alla personliga data för att skydda din personliga integritet.

Villkor

Detta ingår i tjänsten mobilbyte:

  • Genomgång av hur mobilbytet ska genomföras.
  • Test och demonstration av färdigt mobilbyte.