Elbesiktning

För ett elsäkert hem är det viktigt att säkerställa att elanläggningen i din fastighet är korrekt utförd och säker. Ägare av hus, lägenheter och sommarstugor har detta ansvar, och det är viktigt att vara medveten om att dolda elfel är vanligare än många tror,…

Läs mer

Våra eltjänster utförs alltid av certifierade elektriker

8399 kr

Boka tjänsten

Mer info

För ett elsäkert hem är det viktigt att säkerställa att elanläggningen i din fastighet är korrekt utförd och säker. Ägare av hus, lägenheter och sommarstugor har detta ansvar, och det är viktigt att vara medveten om att dolda elfel är vanligare än många tror, särskilt i äldre elinstallationer.

Clas Fixare är här för att hjälpa dig med elbesiktning och andra elektriska behov i hela Stockholm, inklusive områden som Nacka, Täby, Solna, Norrtälje, Sollentuna, Järfälla, Södermalm, Lidingö och Tyresö. Vi har ett erfaret team av elektriker som är redo att agera snabbt och effektivt oavsett var du befinner dig i Stockholms län. Vi är engagerade i att leverera högkvalitativ service, så tveka inte att kontakta oss idag för hjälp med dina elektriska problem.

Vikten av regelbunden elbesiktning i villa och lägenhet

Genom en elbesiktning säkerställer du att din elanläggning når upp till säkerhetskraven som finns. Trots att privatpersoner utan rätt utbildning inte får utföra elarbeten så är elanläggningens funktionsduglighet ändå ditt ansvar. Du är helt enkelt ansvarig för att stickkontakter, maskiner, ledningar, strömbrytare och liknande fungerar felfritt och är helt ofarliga för de som bor i eller besöker bostaden. Eventuella fel i elanläggningen kan i värsta fall vara förenat med livsfara.

Visste du till exempel att Räddningstjänsten kallas till ungefär 1 800 elrelaterade bränder varje år? Att det årligen kommer in cirka 280 barn till akuten med skador som uppstått efter elolyckor? Vi på Clas Fixare vill därför uppmärksamma vikten av regelbundna elbesiktningar. På Elsäkerhetsverket går det att läsa mer om det ansvar du har för elen i bostaden, och vad som är viktigt att tänka på i olika typer av boenden.

När ska en elbesiktning utföras?

En elanläggning brukar i regel ha en livstid på ungefär 50 år. Trots det så bör du boka in en elbesiktning åtminstone vart tionde år. Om du ska köpa en ny bostad är det viktigt att boka in en elbesiktning innan köpet genomförs. Vid ett bostadsköp tar du över ansvaret för elanläggningen, men trots det brukar en så kallad överlåtelsebesiktning sällan inkludera elen i bostaden. Om säljaren inte själv låtit genomföra en elbesiktning i huset eller lägenheten innan försäljningen rekommenderar vi alltså att du själv gör det.

Detta ingår i en elbesiktning hos Clas Fixare

En elbesiktning genom Clas Fixare innebär att våra kunniga och certifierade elektriker gör en noggrann kontroll av kvaliteten på din elanläggning. Våra elektriker säkerställer att den är korrekt installerad, funktionsduglig och hundraprocentigt säker genom att:

  • Undersöka hela elcentralen
  • Undersöka all synlig el (lampor, kablar, uttag, brytare med mera) 
  • Utföra stickprov på kopplingsdosor, vägguttag och brytare
  • Kontrollmäta elanläggningen 
  • Utföra isolationsmätning 
  • Utföra kontinuitetsmätning 
  • Testa jordfelsbrytare
  • Utföra looptest

Efter genomförd elbesiktning får du ett tydligt protokoll där vi tydliggör vilka moment som kontrollerats, och vilka eventuella åtgärder som krävs. Allting dokumenteras dessutom i vårt egenkontrollprogram för elarbeten – Elvis.

Hur mycket kostar en elbesiktning, och hur lång tid tar det?

Vad kostar en elbesiktning egentligen? Hos oss på Clas Fixare kan du boka elbesiktning till ett fast pris på 8 399 kronor. Elbesiktningen tar ungefär fyra timmar att genomföra, men det varierar förstås beroende på om vi ska utföra elbesiktning i en villa eller lägenhet.

Efter elbesiktning – pris för att åtgärda eventuella fel

Om elbesiktningen visar att det finns felaktigheter i din elanläggning kan vi naturligtvis hjälpa till att åtgärda dessa. Vi debiterar ett timpris på 769 kronor för elarbeten, och utöver det tillkommer även en serviceavgift på 495 kronor. Välkommen att boka elbesiktning redan idag.

Chatta med oss:

På hemsidan

Vardagar: 08.00-17.00