Bredspackling

Vill du ge din vägg med gammal vävtapet en rejäl makeover, utan att behöva riva ner tapeten? När det gäller dessa typer av arbeten är det oerhört viktigt att väggen får en grundlig bredspackling före målning eller nytapetsering. Bredspackling kan dock vara ett svårt…

Läs mer

Be om offert

Mer info

Bredspackling Vill du ge din vägg med gammal vävtapet en rejäl makeover, utan att behöva riva ner tapeten? När det gäller dessa typer av arbeten är det oerhört viktigt att väggen får en grundlig bredspackling före målning eller nytapetsering. Bredspackling kan dock vara ett svårt jobb – det krävs helt enkelt en van hand för att få ett bra resultat. Om du känner dig minsta osäker är det alltså en god idé att ta hjälp av oss på Clas Fixare. Våra erfarna och kunniga målare kan hjälpa dig med bredspackling i villa, hus eller lägenhet till ett bra pris. Tveka inte att kontakta oss!

När och varför är bredspackling nödvändigt?

För att få ett bra resultat när du renoverar hemmet gäller det att göra ett grundligt förarbete. Bredspackling är i många fall ett förarbete som du inte borde kompromissa med. Det handlar i grund och botten om att göra en yta jämn, slät och fin inför målning eller tapetsering. Bredspackling är till exempel aktuellt för väggar som haft struktur- eller vävtapet, eller om den tidigare bostadsägaren slarvat med renoveringen tidigare. Tekniken kan vara avgörande för hur du senare upplever det färdigställda rummet. Eventuella kanter och mönster suddas helt enkelt ut, och du får en slät grund att arbeta på när det väl är dags för målning eller tapetsering.

Så går en bredspackling till

Bredspackling är ett ganska krävande jobb. Det tar relativt lång tid, och om du är ovan kan det vara svårt att få ett bra resultat. Så vad är egentligen viktigt att tänka på när du vill utföra arbetet själv? Följ dessa steg för att lyckas!

Steg 1: Införskaffa materialet du behöver

För att bredspackla behöver du förstås spackel. Mediumspackel brukar vanligtvis användas för bredspackling inomhus, men konsultera gärna med din färghandlare för säkerhets skull. Du behöver även ett flertal spacklar av olika slag. En bredspackel är viktigast, men utöver det kan du också behöva mindre spacklar för områden som är svåra att komma åt. Vidare behöver du även täckpapp, målartvätt, finspackel, stålskrapa, tång, slippapper och slipverktyg.

Steg 2: Förberedelser

Lägg ut täckpapper över golvet och rengör sedan väggarna med målartvätt. När väggarna torkat är det dags att börja ta bort färg- eller tapetrester, avlägsna eventuella spikar och skruvar samt spackla igen hålen efter dessa med finspackel. Slipa sedan väggen noggrant.

Steg 3: Dags att spackla

Använd en mindre spackel för att föra över spacklet till den större bredspackeln. Placera sedan materialet längst ner på väggen i ena hörnet och dra uppåt. Se till att lägga extra tryck på ena sidan av verktyget medan du spacklar – på så vis lämnas inga spår i spacklet på väggen. När du spacklat hela vägen till taket fortsätter du likadant tills hela väggen är täckt.

Steg 4: Glöm inte efterarbetet

När ytan har torkat är det dags att slipa väggen ännu en gång. Efter det kan du borsta av väggen noggrant och avsluta med att dammsuga både golvet och väggen.

Bredspackling – vilket pris gäller?

Lägger du hellre arbetet i våra händer? Då vill du naturligtvis veta vad en bredspackling har för kostnad. Hur mycket en bredspackling kostar genom Clas Fixare beror helt och hållet på väggens storlek och skick, eftersom det påverkar hur lång tid arbetet tar att utföra. Kontakta oss idag och få en offert för just ditt projekt! Våra duktiga hantverkare kan även hjälpa till med målning eller tapetsering om det önskas.