Rensa ogräs

Att rensa ogräs är en viktig del av trädgårdsunderhåll och kan hjälpa till att hålla din trädgård frisk och välmående. Ofta är det en tidskrävande uppgift som kräver fysiskt arbete. Att ta hjälp för att hålla trädgården i gott skick kan underlätta och medför…

Läs mer

från 499 kr/tim Innan RUT-avdrag: 998 kr

Boka tjänst

Mer info

Att rensa ogräs är en viktig del av trädgårdsunderhåll och kan hjälpa till att hålla din trädgård frisk och välmående. Ofta är det en tidskrävande uppgift som kräver fysiskt arbete. Att ta hjälp för att hålla trädgården i gott skick kan underlätta och medför att du får tid över till annat.

Så rensar du ogräs för bästa resultat

Här är några steg för hur du bäst får bort ogräs i trädgården:

 1. Identifiera vilka områden som behöver rensas från ogräs. Inspektera din trädgård och leta efter områden där ogräs växer. Detta kan inkludera trädgårdsbäddar, rabatter, grusgångar och stenläggningar.
 2. Ta bort ogräset från roten. Använd ett verktyg för att ta upp ogräs eller en spade för att gräva upp ogräset från roten. Se till att få med hela rotsystemet för att förhindra att ogräset kommer tillbaka.
 3. Använd en trädgårdsrensare för att rensa bort små ogräs. Om ogräset är för små för att grävas upp från roten kan du använda en trädgårdsrensare. Detta verktyg kan hjälpa till att ta bort ogräs från markytan.
 4. Applicera ogräsmedel. Om det finns områden där det är svårt att ta bort ogräset kan du använda ogräsmedel. Följ instruktionerna på förpackningen för att applicera medlet på rätt sätt.
 5. När du rensar ogräs är det lätt hänt med partier i trädgården av uppfräst jord. Lägg gärna på ny jord på områden där det behövs.
 6. Fortsätt att rensa regelbundet. Rensning av ogräs bör vara en regelbunden del av trädgårdsunderhållet för att förhindra att ogräset återkommer.

Genom att följa dessa steg kan du rensa ogräs från din trädgård på ett sätt som är effektivt och säkert. Tänk på att ogräsmedel kan vara skadligt för andra växter och djur, så använd det med försiktighet och följ instruktionerna på förpackningen.

Se till att ha följande hemma när du ska rensa ogräs:

 1. Spade
 2. Jord
 3. Eventuella växter för plantering
 4. Skottkärra
 5. Knäskydd
 6. Hacka
 7. Gödsel
 8. Sopsäckar till trädgårdsavfall
 9. Kratta

Villkor

Villkor

I tjänsten ingår inte bortforsling/slängning av ogräsavfall.

Förberedelser

Du behöver ha verktyg för ogräsrensning på plats så som kratta, spade och skyffel.