Så fungerar robotgräsklippare

Att sköta om trädgården och allt som hör därtill med att fixa och dona i rabatterna, plantera, vattna och inte minst att klippa gräset tar upp mycket av ens tid. Robotgräsklipparen är en uppfinning som omfamnas kärt av många och som blivit ett av de mest nyttjade hjälpmedlet i mångas trädgård. Funderar du på att kanske passa på att köpa dig en nu inför vår och sommar för att slippa klippa gräset med jämna mellanrum men undrar lite över hur en sådan fungerar? Och kanske funderar du över om en robotgräsklipparen verkligen så bra som det sägs?

Få hjälp att klippa gräset

Vi kan nog vara överens om att det låter otroligt underbart att få hjälp med att klippa gräsmattan hemma medan vi slappar i solen med något gott i solen, men hur fungerar egentligen detta då tro?

  • En robotgräsklippare är en finurlig uppfinning som övertar ansvaret att hålla din gräsmatta fin och klippt under sommaren.
  • Robotgräsklippare är försedda med en inbyggd liten dator. Via denna dator blir det möjligt att programmera in så att robotgräsklipparen kan navigera via en GPS.

Nu när vi har förstått att det är en inbyggd dator som gör det möjligt för den att klippa gräsmattan återstår den andra kvarvarande frågan, nämligen hur förblir den kvar inne på min tomt?

Kablar avgränsar området

Hur ser vi då till att hålla robotgräsklippare inom vår tomt och förhindrar att den råkar försvinna över på grannens tomt?

  • För att lösa detta har det utvecklats avgränsningskablar som används för att begränsa det utrymme som gräsklippare ska klippa och hålla sig inom.

Detta är kablar som du enkelt kan gräva ner ett par centimeter under marken, men det går också bra att bara lägga ut de kring tomten ovanpå markytan samt kring buskar och rabatter med hjälp av speciella fästen för att förhindra att dessa får sig en omgång av gräsklipparen.

 

Vi hjälper dig välja robotgräsklippare

Känner du dig osäker på vilken robotgräsklippare du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din trädgårds förutsättningar för robotgräsklippare. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.