Elektriker

Elektriker och elinstallatörer har ett oerhört viktigt yrke – de bidrar trots allt till en hållbar samhällsutveckling! Även om utbildningen för elektriker är densamma så finns det mängder av olika specialiseringar inom yrket. Elektrikern kan jobba för både företag och privatpersoner med olika sorters elinstallationsarbeten, eller service av befintliga elektriska anläggningar.

Visa mer
  Elektriker Stockholm

  En behörig elektriker du kan lita på

  När du väljer att anlita en elektriker genom Clas Fixare kan du känna dig trygg i vetskapen att jobbet utförs av en erfaren elektriker med schyssta villkor. Om du väljer att anlita oss för tjänster som rör elinstallationer garanterar vi att:

  • vi som företag är auktoriserat hos Elsäkerhetsverket och ansvarar för att våra elektriker har rätt kompetens
  • arbetet utförs av en elektriker som har erfarenhet av olika typer av kunder och projekt
  • du får möjlighet att granska ett yrkesbevis för elektrikern i fråga
  • endast högkvalitativa material används vid arbetet
  • alla våra elektriker är anslutna till kollektivavtal
  Lokal elfirma i Sollentuna? Få pris och offert från Sollentunas elektriker idag på elinstallation.

  Våra kunder berättar

  Här hittar du våra elektriker

  Vi är stolta över att kunna erbjuda elektrikertjänster på många olika platser. Enligt oss ska det vara enkelt att både kontakta och få hjälp av en kunnig och erfaren elfirma – oavsett var du bor! Tack vare vår smidiga tjänst här på hemsidan kan du enkelt hitta en auktoriserad elinstallatör i din närhet.

  Elektriker Stockholm

  Gå till Stockholm

  Våra elektriker

  Adnan

  Adnan är auktoriserad elektriker och även utbildad ekonom i grunden. Adnan arbetar som arbetsledare på Clas Fixare och leder arbetet på plats ute hos kund. Nyligen har Adnan genomgått BAS-P / BAS-U utbildning och ansvarar därmed även för planering/utförande på byggarbetsplatsen. Han är expert inom sitt skrå med över 15 års erfarenhet av att arbeta som elektriker. Adnan är också mentor för våra mer juniora elektriker och är med och utvecklar Clas Fixares erbjudanden inom el-tjänster.

  Bo

  Bo arbetar som elektriker på Clas Fixare och har fullgjort lärlingsprogrammet. Han har 3 års erfarenhet av att arbeta som elektriker och har god kännedom om de flesta el-produkter. Bo kommer gärna med konkreta förslag på olika typer av el-installationer. Vill du veta vart du ska placera dina spotlights i taket? Fråga gärna Bo!

  Marvin

  Marvin jobbar som serviceelektriker på Clas Fixare. Han är utbildad elektriker med ECY-certifikat och har 12 års erfarenhet inom yrket. Marvin expertis ligger främst inom avancerade felsökningar och elinstallationer. Han har även stor kännedom om el-produkter samt material. Tveka inte att be Marvin om goda råd gällande alltifrån belysning till när det är dags att byta elcentral hemma.

  Niklas

  Niklas är utbildad elektriker och är ECY-certifierad. Han har 8 års erfarenhet av att arbeta som elektriker och har hög expertis inom olika el-installationer samt material. Niklas hjälper gärna till med alltifrån belysningsplanering och installation till avancerad felsökning av el.

  Jonas

  Jonas är utbildad elektriker och är ECY-certifierad. Han har 7 års erfarenhet av att arbeta som elektriker och har hög expertis inom olika el-installationer samt material. Jonas hjälper gärna till med alltifrån belysningsplanering och installation till felsökning av el.

  Christopher

  Christopher är utbildad serviceelektriker och har sedan 2022 arbetat hos oss på Clas Fixare. Han har 4 års erfarenhet av yrket och tog examen 2019 från Lernia utbildning. Christopher är en noggrann problemlösare och har intyg på skötsel av elektriska anläggningar samt elinstallationsregler. Tidigare har Christopher arbetat som utbildad kock med anställning på flera välrenommerade restauranger i Stockholm.

  Tobias

  Tobias jobbar som auktoriserad elektriker på Clas Fixare och är ECY-certifierad. Tobias är även arbetsledare vilket innebär att han är ansvarig elektriker på plats och leder samt planerar större arbeten ute hos kund. Han har 12 års erfarenhet av att jobba som elektriker och har tidigare erfarenhet av av att arbeta med el-arbete i fastigheter. I sin roll som arbetsledare ansvarar Tobias även för våra mer juniora elektriker och fungerar som mentor.

  Installationsföretagen - Clas Fixare har medlemskap hos installatörsföretagen som arbetar med kollektivavtal inom installationsbranchen för bl.a. elektrikerElsäkerhetsverket - Clas Fixare är en auktoriserad elinstallatör och finns med i elsäkerhetsverkets register över godkända elinstallatörer & elektriker.Koppla säkert - Tjänst från elsäkerhetsverket för när en elektriker gör en elinstallation.

  Elektriker & elfirma – vanliga frågor och svar

  Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om elektriker.

  Hur blir man behörig elektriker?
  Efter godkänd och avslutad lärlingstid på ett elföretag får man ett certifikat som bevisar fullgjord utbildning. Det är Elbranschens centrala yrkesnämnd som utfärdar certifikatet.
  Vad krävs för att bli elektriker?

  Det krävs en grundläggande utbildning för att bli elektriker. Det sker på gymnasiets El- och energiprogram, och därefter fortsätter man som lärling på ett elföretag. Det finns även utbildningar inom Yrkeshögskolan med inriktning mot elinstallationer.

  Vad gör en elektriker?

  Arbetsdagen för en elektriker kan inkludera allt från att reparera elektriska anläggningar till att installera el i nybyggda bostäder eller förse företag med nya larmsystem.

  Vad kostar en elektriker i timmen?

  Med Clas Fixare betalar du timpris för din elektriker. Kostnaden för en elektriker varierar alltså beroende på hur lång tid jobbet tar att utföra. Du kan också ha rätt till rotavdrag när du anlitar elektriker, och i så fall hjälper vi dig att ansöka om detta. Timdebitering för en elektriker ligger då på ungefär 750 kronor, inklusive rotavdrag  för mindre uppdrag. Det tillkommer även en extra serviceavgift för elektriker som ser likadant ut oavsett hur många timmar du behöver hjälp – 195 kronor.

  Elektriker

  Elektrikerns regelrätta titel kan vara serviceelektriker, installationselektriker, industrielektriker, säkerhetstekniker eller elmontör. Precis som de olika titlarna skiljer sig åt så gör även elektrikerns exakta arbetsuppgifter det, men i grund och botten handlar yrket alltid om underhåll och installation av elektriska anläggningar av olika slag. Kunderna kan vara privatpersoner eller företag, och arbetet kan ske i såväl trånga utrymmen som på höga höjder. Sammanfattningsvis har elektrikern ett minst sagt mångsidigt arbete som är oerhört viktigt för samhället.

  Elektriker från Clas Fixare kan hjälpa till med

  Chatta med oss:

  På hemsidan

  Vardagar: 08.00-17.00

  Bästa elektriker?

  Söker du efter den bästa elektrikern? Clas Fixare kan hjälpa dig med allt inom el och elinstallationer. Med en elektriker från Clas Fixare kan du vara säker på att få en godkänd elektriker som utför arbetet i ditt hem, tryggt och säkert.