Guide – så lyckas du med din julbelysning inomhus

Den klassiska julstjärnan har en given plats i de flesta hem under julen. Det finns dock betydligt många fler saker du kan testa för att få till den där härliga stämningen du längtar efter, och med bara några få enkla medel kan du faktiskt skapa stor skillnad. I den här guiden kan du ta del av våra fem bästa tips för hur du kan skapa en riktig pirrig julkänsla inomhus med hjälp av belysning!

Tips 1: Våga testa något annat än de gamla favoriterna

Ljusslingor, julstjärnor och ljusstakar är tre säkra kort när det kommer till julbelysning. Om du däremot är sugen på att höja nivån ännu ett steg kan det vara hög tid att våga testa något annat. Varför inte satsa på blinkande ljusslingor eller mysiga ljuslyktor? Dekorationer i form av ett pepparkakshus eller en tomte som lyser? Om du vågar ta ett steg utanför boxen är chansen stor att du lyckas hitta nya favoriter inför kommande jular.

juldekoration

Tips 2: Julstjärnor över matbordet

När det kommer till julbelysning är variation nyckeln till framgång. Har du alltid haft julstjärnor i dina fönster under julen? Då rekommenderar vi varmt att du kompletterar med ännu fler stjärnor! Det finns många intressanta lösningar när det kommer till upphängning av julstjärnor – du kan till exempel testa att hänga upp flera julstjärnor i olika storlekar och modeller ovanför bordet i köket eller matsalen. Placera dem på olika höjder och skapa en egen liten galax av julstjärnor som sprider stämningsfullt ljus när mörkret faller utanför fönstret.

julstjärnor

Tips 3: Klä något annat än granen med vackra ljus

Är julgranen din favoritdekoration under julen med dess stämningsfulla lampor och andra hängande dekorationer? Ta inspiration av detta och tänk kreativt! En stor gren passar också utmärkt att använda som julpynt, antingen i en stor vas på köksbordet eller i en kruka på hallgolvet. Låt en ljusslinga ringla sig över kvistarna, häng upp passande dekorationer och skapa ett härligt blickfång som väcker julkänslan.

dekoration jul gren

Tips 4: Lys upp stora områden med en ljusgardin

Med en så kallad ljusgardin kan du lysa upp mörka korridorer i hemmet, väggen inne i vardagsrummet eller varför inte i taket ovanför köksbordet lagom till jullunchen? En ljusgardin är utformad precis som det låter – en sammanhängande uppsättning av ljusslingor som kan hängas upp lite var som helst. 

ljusgardin

Tips 5: Skapa egna, lysande juldekorationer

Känner du dig extra kreativ? Då är det väl värt att omfamna kreativiteten och skapa egna, unika juldekorationer som kan lysa upp hemmet under december månad. Ett hett tips är att köpa en genomskinlig glaslåda eller bara en helt vanlig ljuslykta och sedan fylla den med exempelvis en batteridriven ljusslinga och några vackra julgranskulor. Svårare än så behöver det inte vara!

Söker du inspiration för julbelysning utomhus? Spana in vår guide – Så lyckas du med din julbelysning utomhus

juldekoration