Häckklippning

Att klippa buskar eller häcken är en viktig del av underhålla och upprätthålla sin trädgård och kan bidra till att hålla träd och buskar friska och välmående. Här är några steg för att klippa buskar: Välj rätt tidpunkt. Beroende på typ av buske, kan…

Läs mer

från 499 kr/tim Innan RUT-avdrag: 998 kr

Boka tjänst

Mer info

Att klippa buskar eller häcken är en viktig del av underhålla och upprätthålla sin trädgård och kan bidra till att hålla träd och buskar friska och välmående.

Här är några steg för att klippa buskar:

  1. Välj rätt tidpunkt. Beroende på typ av buske, kan det vara bäst att klippa den under vissa tider på året. Till exempel kan det vara bäst att klippa en häck under våren eller tidig höst innan kylan kommer.
  2. Börja med att inspektera busken. Ta en titt på buskens form och se om det finns några skador eller sjuka grenar som behöver tas bort. Kom ihåg att använda handskar för att skydda händerna.
  3. Klipp bort alla döda, sjuka eller skadade grenar. Använd en trimmer, sax eller en såg för att ta bort dessa grenar, klipp av dem nära basen av grenen eller stammen.
  4. Klipp bort eventuella grenar som växer i fel riktning eller som hindrar busken från att få tillräckligt med ljus. Se till att klippa grenarna så att de inte sticker ut från busken.
  5. Bestäm vilken form du vill att busken ska ha. Använd en häcksax eller beskärningssax för att forma busken till den önskade formen. Klipp av små mängder i taget för att undvika att klippa för mycket.
  6. Rensa upp efteråt med en räfsa och samla ihop i sopsäckar. Ta bort alla avklippta grenar och lämna platsen ren.

Genom att följa dessa steg kan du klippa dina buskar på ett sätt som är hälsosamt för busken och som hjälper den att växa och frodas.

Villkor

I tjänsten ingår inte bortforsling/slängning klippta grenar.

Du behöver ha verktyg för klippning på plats så som häcksax, beskärningssax eller en beskärningssåg.