Hur installerar man en skrivare till datorn

Att installera en skrivare till olika enheter, bland annat till en dator, är faktiskt inte svårt över huvud taget, men om man inte vet hur man ska gå till väga så är det svårt att veta hur det fungerar. I denna artikel kommer du kort att få lära dig hur man installerar en skrivare till en dator, för att du snabbt ska kunna börja använda skrivaren efter att du fått hem den.
Installera skrivare

Så installerar du en skrivare till datorn – steg för steg

 

  • 1. Packa upp skrivaren

Det första som du behöver göra är självklart att packa upp skrivaren och alla tillbehör som du fått med till den, ett tips är att sortera alla saker så att du enkelt vet vilken sak som hör till vad.

  • 2. Installera själva skrivaren

När du har plockat upp alla delar från kartongen så behöver du läsa instruktionsboken för att se vad du behöver göra för att installera själva skrivaren. Vissa skrivare, speciellt Canon skrivare, har några orangea skyddslappar som du måste plocka bort på olika ställen från skrivaren. Men alla skrivare installeras på olika sätt, därför rekommenderar vi dig att läsa instruktionsboken ordentligt. Sedan är det dags att installera skrivaren, de första du behöver göra, på de allra flesta skrivare, är att koppla in kontakten i ett eluttag, sedan startar du skrivaren. Efter detta behöver du ansluta skrivaren till internet, det gör du oftast genom att trycka på en anslutningsknapp på skrivaren och sedan trycker du på en liknande knapp på ditt WIFI-modem, så att de ansluter till varandra. Efter detta kan du behöva skriva ut några testsidor, detta brukar det också finnas en särskild knapp för.

  • 3. Anslut skrivaren till datorn

För att ansluta eller installera skrivaren till datorn så går du in på utforskaren och sedan söker du efter ”skrivare och skannrar”. Sedan trycker du på ”lägg till skrivare eller skanner”. Nu kommer datorn söka efter en skrivare i närheten och när den har hittat din skrivare så trycker du bara på installera, sedan är det klart.