Hur målar man om möbler?

Har du gamla möbler hemma som du tröttnat på? Kanske har de tappat färg, fått ett par islag och känns en aning förslitna. Då är det dags för dig att genast ta fram

  • Slippapper
  • En pensel
  • Och målarfärg och rusta upp dessa.

All för ofta väljer vi att göra oss av med våra gamla möbler som vi tröttnat på och inhandla nytt, men se istället till att fräscha upp de du har och måla om dessa och de är som nya att använda hemma. Funderar du på hur du ska gå tillväga för att måla om möblerna? Då ska du fortsätta att läsa vidare för här får du några enkla tips för att lyckas.

hur målar man om möbler

Förbered möbeln enkelt

Har du då funderat på om det inte är dags att ta tag i ett litet projekt och måla om dina möbler? Då ska du göra detta direkt, för du kommer inte att ångra dig. Förbered först möbeln med hjälp av att tvätta av denna med målartvätt. Målartvätt avlägsnar smuts, fett och annat kladd. Därefter är det dags att fixa skador och jack som möbeln har om du önskar göra detta. Då använder du dig utav snickerispackel. När snickerispacklet är torkat slipar du försiktigt ner detta så det blir en jämn yta. Möbeln är nu väl förberedd för att målas om. Vi kan rekommendera också att läsa denna artikel om vanliga misstag när man ska måla om möbler. Letar du även efter inspiration och tips om hur du väljer rätt väggfärg när du ska måla om hemma? Då är denna guiden rätt för dig.

Nu är det dags för färg

Först och främst om du vill ha ett hållbart resultat ska du välja att grundmåla möbeln. Att grundmåla fungerar som en primer och detta skapar ett hållbarare resultat där möbeln även blir mer tålig mot skador och repor samt att färgen som du sedan målar med fäster sig bättre. Se till att detta får tid på sig att härda. Sedan är det äntligen dags för dig att måla möbeln i önskad färg, och ett tips är att måla möbeln två gånger för att färgen ska bli jämn och fin. Ta dina gamla möbler och måla om de så det ser ut som nya med hjälp av dessa enkla steg.