Vad kostar en renovering?

Det kostar pengar att renovera, det råder det ingen tvekan om. Hur mycket det kostar beror helt på vad för typ av renovering det handlar om. Det är nämligen stor skillnad på att renovera ett kök och ett vanligt sovrum. Läs gärna vår guide – Checklista vid renovering.

Vad kostar en renovering

Kostnad för olika rum

Att renovera en toalett utan dusch eller badkar, kostar någonstans mellan 70 000 – 90 000 kronor att totalrenovera. Om enbart mindre moment ska utföras blir kostnaden naturligt lägre. En tvättstuga är till skillnad från en toalett betydligt mycket mer omfattande att renovera. Räkna med en kostnad på mellan 90 000 och 130 000 kronor. Att renovera badrum är ännu dyrare och kan uppgå till så mycket som 175 000 kronor. Våtrum är inte att leka med och kräver särskild expertis, därför är det viktigt att anlita en auktoriserad montör, hos GVK kan du söka efter auktoriserade montörer, därav är kostnaden också så pass hög i just våtrum. Hur mycket det kostar att renovera ett kök beror helt på vad som ska göras och vad du vill ha i ditt nya kök. För en totalrenovering får du räkna med att betala någonstans mellan 100 000 och 130 000 kronor.

Övriga tillkommande kostnader

Det är många övriga kostnader som tillkommer i samband med en renovering. Vilka kostnader som tillkommer beror på hur omfattande renoveringen är. Om du vill måla om blir detta en ytterligare kostnad på vanligtvis någonstans mellan 1000 och 2000 kronor per kvadratmeter. Att slipa och behandla golv kostar omkring 350-400 kronor per kvadratmeter. Här kan du läsa vår guide med tips på rätt behandling vid golvslipning. Om du vill byta ut golven tillkommer det dessutom kostnaden för det nya golvet. Om din renovering innefattar att dra om el eller av någon anledning kräver en elektriker blir detta ännu en kostnad att räkna på. En fullständig uppdatering och byte av elen i ditt hus kostar ungefär 1500 kronor per kvadratmeter. Med det sagt beror priset på renovering på en mängd olika faktorer och beror alltså på vad du ska göra.