Smarta hem – där bekvämlighet, säkerhet och energieffektivitet möts!

Upptäck en revolutionerande livsstil med smarta hem genom att ansluta ditt hem till den smarta tekniken som banar väg för ett enklare och mer effektivt sätt att leva. Det bästa av allt, det hjälper dig hålla koll på elförbrukningen.

Clas Fixare är experter på olika typer av smarta hem och våra certifierade elektriker hjälper dig att hitta rätt system och installerar det.

Boka rådgivning för smarta hem

Smarta hem - Tjänst som erbjuds hos elektriker hos Clas Fixare

Vad är smarta hem?

Ett smart hem är en innovativ lösning som integrerar olika enheter och apparater i ditt hem för att skapa en intelligent och anpassningsbar livsmiljö.

Med våra smarta hem-produkter och tjänster på Clas Fixare kan du förvandla ditt hem till en modern oas som erbjuder enastående bekvämlighet, säkerhet och energieffektivitet.

Smarta hem - Beskrivning av tjänst som erbjuds av Clas Fixares elektriker

Vad innebär det att ha ett smart hem?

Ta hjälp av våra utbildade och certifierade elektriker att ansluta alla dina elektroniska enheter såsom belysning, termostater, säkerhetssystem och underhållningsenheter. Dessa kopplas till en centraliserad hubb som kan styras via en smartphone, surfplatta eller röstkommandon till din virtuella assistent.

Med bara några enkla knapptryckningar eller röstkommandon kan du sedan styra och automatisera olika aspekter av ditt hem för att skapa den perfekta atmosfären och bekvämligheten i ditt smarta hem.

Smarta hem beskrivning av tjänst som Clas Fixare elektriker erbjuder

Exempel på funktioner i ditt smarta hem

Ta steget in i framtiden och upptäck de otaliga fördelarna med ett smart hem. Kontakta oss för att få reda på hur vi kan hjälpa dig att skapa ditt drömhem med den senaste tekniken och skräddarsydda lösningar – låt ditt smarta hem bli verklighet redan idag!

Boka rådgivning för smarta hem

 • Belysning: Du kan styra belysningen i hela hemmet med hjälp av en app eller röstkommando (släcka, tända, dimra lampor eller ändra färg på belysningen)
 • Uppvärmning och kyla: Med hjälp av en smart termostat kan du fjärrstyra och schemalägga temperaturen i ditt hem. Du kan justera temperaturen när du är på väg hem eller via en app när du är borta för att spara energi och få en behaglig inomhusmiljö.
 • Säkerhet: Ett smart hem kan integrera säkerhetssystem som övervakningskameror, rörelsedetektorer och dörrlås. Du kan övervaka ditt hem i realtid, få notifikationer om misstänkta aktiviteter och styra säkerhetsfunktioner från din smartphone, oavsett var du befinner dig.
 • Ljudsystem: Med hjälp av smarta högtalare kan du styra ditt ljudsystem. Du kan också be om information, ställa timers och kontrollera andra enheter i ditt smarta hem med röstkommandon.
 • Automatiserade rutiner: Med ett smart hem kan du skapa automatiserade rutiner för att underlätta din vardag. Till exempel kan du ställa in en rutin där belysningen sätts på och kaffebryggaren startar varje morgon vid en viss tidpunkt. Du kan också ha rutiner för att stänga av elektronik eller låsa dörrar när du lämnar hemmet.

Styr hemmet med smarta hem. Tjänst från Clas Fixare elektriker

Exempel på funktioner som du kan styra med smarta hem tjänst från Clas Fixare Elektriker

Vi säljer och installerar flera olika alternativ för smarta hem

Wiser – Skapa ett smart hem med smart belysning från Schneider Electric

Styrning och övervakning med Wiser tar det smarta hemmet till en ny nivå.

Tack vare Wiser kan du bland annat styra din energianvändning, anpassa dina persienner efter vädret samt få notiser om någon i familjen glömt stänga en dörr eller om en vattenskada håller på att uppstå i källaren.

Wiser är ingen generellt smarta hemsystem, utan det är ett smarta hemsystem som anpassas efter vad du behöver i ditt liv!

Läs mer om Wiser

Smarta hem med Wiser produkter - Rådgivning & installation av Clas Fixares elektriker

Plejd – Smarta hem belysningsstyrning

Plejds smarta belysning kompletterar dina vanliga tryckknappar i hemmet med flera smarta sätt att styra din belysning. Du kan använda återfjädrande tryckknappar, appen eller styra genom din röst vi Google home. Du kan även komplettera din plejd-puck med en vridadapter så att den fungerar som en vanligt vriddimmer.

Oavsett situation så ger Plejd dig många fler sätt att styra din belysning för en bekvämare tillvaro.

Läs mer om Plejd

Smarta hem med Plejd produkter - Rådgivning & installation av Clas Fixares elektriker

Vanliga frågor och svar om smarta hem

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om Smarta hem.

Vilka funktioner finns i smarta hem?

Med ett smart hem kan du styra tekniken med ett enkelt knapptryck och du väljer själv vilka funktioner du vill utnyttja. Exempel vad ett smart hem kan erbjuda är:

 • Tända / dimra och släcka belysning i hela hemmet via mobilen.
 • Starta kaffebryggaren från sängen.
 • Slå på motorvärmaren vid en viss temperatur och tidpunkt.
 • Styra robotdammsugaren, spis, tvätt, eller diskmaskin.
 • Stänga av vattnet automatiskt om det är fuktigt på golvet.
 • Mäta din energiförbrukning i hemmet.
Varför smarta hem?

Det finns många fördelar med smarta hem. Ett mer uppkopplat och smart hem kan göra ditt liv enklare & din vardag bekvämare. Det ger dig mer säkerhet, du sparar tid, pengar och energi. Dessutom är smarta hem skonsamt mot miljön.

Vad behövs för ett smart hem?

Du behöver en internetuppkoppling i hemmet för att kunna ansluta olika enheter till nätverket. Det kan exempelvis vara en mobil, tv eller lampa. Du kan välja att köpa helt ny smart utrustning eller digitalisera din nuvarande med hjälp av smarta tillbehör.