Vad kostar städning i hemmet?

Hemstädning är en populär tjänst som många köper för att bli lite avlastad i vardagen. En vanlig missuppfattning bland personer som inte provat på hemstädning ännu är att det bara är något för de rika. Att hemstädning kostar orimligt mycket pengar är helt enkelt inte sant längre. Självklart kostar det en del pengar att få högkvalitativ städhjälp men generellt är kostnaden hanterbar för de flesta svenska hushåll.

vad kostar städning i hemmet

Vad kostar det egentligen med hemstädning?

Timpriset för en städfirma ligger vanligtvis på någonstans mellan 170 och 240 kr i timmen. Standardpriset ligger på 200 kr i timmen. Generellt är det dyrare att anlita städhjälp i större städer i jämförelse med småstäder.

  • Städning varje vecka: Mellan 1500 och 3500 kronor
  • Städning varannan vecka: Mellan 1000 och 2500 kronor
  • Städning en gång per månad: Mellan 800 och 1500 kronor

Priset påverkas av en mängd olika faktorer. Kanske det mest självklara, hur ofta och hur länge firman städar påverkar självklart vad kostnaden landar på. Det enda sättet att få ett fast och tillförlitligt pris att utgå från är att kontakta en lämplig städfirma och be dem om ett prisförslag. Notera att de billigaste städfirmorna inte alltid är lika prisvärda som de dyrare. Om du vill vara säker på att få valuta för dina pengar är det bäst att kontrollera städfirman ordentligt och inte gå blint på priset. Glöm inte att du får även utnyttja RUT-avdrag när städningen sker i hemmet.

Vad påverkar priset?

Först och främst kan priset skilja sig mellan olika städfirmor. Förövrigt kan priset påverkas av om de sätts fast eller är rörligt. Andra faktorer som påverkar vad kostnaden landar på är storleken på din bostad, när och var du vill ha städhjälp, vilka städmoment som ingår i städningen och om du har några speciella krav eller förutsättningar. Därmed är det säkrast att ta in offerter från städfirmor i ditt område för att få en rättvis bild av vad städhjälp kan kosta för dig.