Hur mycket el drar golvvärme i badrum?

Känslan att kliva in i ett badrum med golvvärme under de kalla årstiderna kan vara obeskrivlig. Ett badrum är också det av rummen som brukar bli kallast när det är kallt ute. Dock så är alla rum i en bostad extra känsliga under exempelvis vinterhalvåret då det är som kallast. Att ha ett golvvärme i badrummet ger en känsla av bekvämlighet, höjer mysfaktorn samtidigt som du slipper frysa om fötterna. Golvvärme som är installerad i badrum är eldriven vilket innebär att den ger extra påslag på den totala elen för bostaden.

Hur mycket el drar golvvärme i badrum

Golvvärmeomfånget

För att få veta ungefär vad golvvärmen drar i el så krävs det att du vet hur många kvadratmeter golvet är på. Exempelvis så är det alltid billigare att bara ha golvvärme i badrummet än om du skulle ha det både i badrummet och hallen. Att uppge exakt vad din golvvärme drar i badrummet är svårt att sia om då det kan variera.

  • I genomsnitt så brukar golvvärme i badrummet dra nånstans mellan 150 kwh – 300 kwh /m2 per år.
  • Skillnaden varför någon exempelvis har 160kwh/m2 om året kontra medan en annan har 250kwh/m2 kan bero på vilket golvvärmeaggregat som används.
  • För att ta reda specifikt på hur mycket golvvärme i ditt badrum drar i el så är det bästa att kontakta elbolaget du använder dig av.

Att tänka på

Golvvärme i badrummet påverkas givetvis även av vad du har för elavtal. Eftersom golvvärme i badrummet genererar el till den totala elkonsumtionen i bostaden så påverkar det det totala elpriset. Ett tips är att se sig för och jämföra olika elbolag för att på det sättet få ner elpriset i hemmet. Med detta kommer du säkerligen att spara in på elkostnaderna framöver.