Vägguttag USB

Kan man byta vägguttag själv? När man arbetar med elektricitet måste man ha rätt kunskap och iaktta stor försiktighet. Majoriteten av elarbeten måste utföras av en certifierad elinstallatör som har rätt kunskap och behörighet. Det finns dock enklare arbeten som man kan utföra själv, om man har kunskapen, du får t.ex. inte installera ett nytt vägguttag.

Känner du dig det minsta osäker kan du alltid kontakta oss, Clas fixare. Vi hjälper gärna dig med vår behöriga personal som lyssnar på dina behov och önskemål.

 

Vägguttag USB

Elarbeten man får utföra själv

Som vi nämnt tidigare måste majoriteten av elarbeten utföras av en certifierad elektriker. Men en del enklare elarbeten, som att byta ut ett befintligt vägguttag för högst 16 A (ampere) får man utföra själv. Dock får du endast byta och inte flytta på uttaget, och det får bara göras om du har kunskapen.

  • Innan man börjar med att byta ut vägguttaget bör man slå av strömmen, detta kan göras genom att avlägsna propparna (säkringar som det också kallas) eller slå av huvudströmbrytaren.
  • Därefter bör du kontrollera att strömmen är helt avstängd och att apparaturen du arbetar med är spänningslös.
  • Säkerställ även att ingen kopplar på strömmen under tiden som du arbetar med elektricitet, det kan nämligen få ödesdigra konsekvenser.

Vägguttag med usb

Tänk om vi slog ihop all tid som personer har spenderat på att leta efter stickkontakten till laddaren? Det hade blivit rätt många timmar. Tid som man kan lägga ner på något mer produktivt, till exempel pyssla om i hemmet. Det tycker i alla fall vi hos Clas Fixare. Gör som andra har gjort och installera ett vägguttag med usb. Ska du installera ett nytt vägguttag måste arbetet utföras av en behörig elektriker, till exempel våra Fixare.

Med dagens digitala samhälle är vi i större behov än någonsin av smidiga lösningar. Mer än någonsin använder vi enheter som kräver laddning, ofta via USB. Genom att installera ett vägguttag med usb håller du ordning på kablar och stickkontakter som ofta ligger och skräpar i närheten av uttaget.