Vad räknas som omfattande renovering?

Letar du efter en förklaring till vad en omfattande renovering egentligen är så ska du fortsätta att läsa. En omfattande renovering innebär i det stora hela när det utförts en större renovering av en bostad som bidragit till att värdet av bostaden har förändrats, för några tips om renovering kika in denna artikel på mynewsdesk. Med andra ord är en omfattande renovering en renovering som lett till en avsevärd värdeändring. Men vad räknas då in i en omfattande renovering, och hur fungerar detta med att omvärdera en bostad? Här reder vi ut alla potentiella frågor som finns.

vad räknas som omfattande renovering

Skett en avsevärd värdeökning

Det har blivit allt vanligare att köpa ett renoveringsobjekt för ett lägre pris för att sedan ta sig an denna och renovera. Har du gjort det? Då kan du ha rätt till att omvärdera värdet av objektet. Det finns en lag som talar om att vi var femte år får lov att omvärdera en bostad, men har det skett en omfattande renovering kan detta göras tidigare. Vad räknas då in i en omfattande renovering?

  • Kort och gott har objektet antagit ett annat utseende där det har renoverats, fräschats upp och ägnats timmar, och åter timmar på att snickra och fixa.
  • Även tillbyggnation, altan byggnation, installation av bergvärme samt om du gjort ett friköp av en tomt och sedan byggt ett hus är också det exempel på omfattande renoveringar som kan ha lett till ett ökat värde.

Hjälper dig att omvärdera

Det kan vara något komplicerat detta med omfattande renovering och frågorna är oftast många. Har du genomfört en omfattande renovering, eller i alla fall misstänker att du gjort det och vill ha hjälp i denna fråga samt få hjälp med att omvärdera? Då ska du kontakta en mäklare som kan hjälpa dig. Vi alla betalar amortering på lånet som tagits vid köp av objektet eller tomten och genom att få en omvärdering kan du sänka ditt lån. Är du något osäker på om din renovering faller inom gränsen för att klassas som omfattande ska du direkt kontakta en mäklare som är expert på detta.