Vad kostar en laddbox?

Om du går i tankarna att installera en laddbox för att ladda din elbil i ditt hem är kostnaden självklart relevant att titta på. Att byta från en bensinbil till elbil är en kostnad i sig men något som lönar sig i längden. Förutom att elbilar tenderar att vara dyrare att köpa än bensinbilar är det andra initiala kostnader du behöver räkna på, som exempelvis inköp av laddbox samt installation av laddbox (Något Clas Fixare hjälper dig med)

Kostnad för laddbox

Laddboxar kostar mellan 500–12 000 kronor att köpa in. Utöver detta tillkommer en installationskostnad som kan variera beroende på vilka förutsättningar du har i din bostad. För att vara på den säkra sidan behöver du ta hjälp av en auktoriserad elektriker för att installera din laddbox och göra en kvalitetskontroll för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Vad kostar det att ladda en elbil?

För att se hur mycket pengar du kan spara på att ladda din bil i stället för att tanka den är det relevant att titta på kostnaden för att ladda en elbil. Priset för att ladda en elbil varierar självklart men det går att göra en uppskattning om vad kostnaden kan landa på.

  • Generellt är kostnaden för nät, el och skatter cirka 1,5 kronor per kWh för att ladda en elbil.
  • Elbilar förbrukar olika mycket el men i snitt förbrukar de någonstans mellan 1 och 3 kWh per mil.
  • Utifrån denna uträkning blir bränslekostnaden för en elbil i snitt någonstans mellan 1,5 och 4,5 kronor per mil.

Hur många ampere kräver en laddbox?

Innan du installerar en laddbox behöver du se över om du har förutsättningarna som krävs för installationen. De flesta villor har en säkring på mellan 16A och 25A. Laddboxar som är avsedda för hemmet kräver en huvudsäkring på åtminstone 16A för att fungera. Vissa laddboxar har dock högre krav. Ta hjälp av en elektriker för att ta reda på hur dina förutsättningar ser ut för att installera en laddbox.

Vi hjälper dig välja laddbox

Känner du dig osäker på vilken laddbox du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din elcentrals förutsättningar. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.