Vad kostar det att montera möbler?

Att montera möbler på egen hand kan vara krångligt och tidskrävande, minns du senast du skulle montera en soffa och hur pass mycket energi det tar. Därför är det bra att det numera finns flera företag som erbjuder montering av möbler.

Vad kostar det att montera möbler

Priset för att få möbler monterade

Det finns ingen fast prissättning på hur mycket det kostar att anlita någon som monterar dina möbler åt dig. Det kan kosta allt från 500 kronor till ett par tusenlappar. Det är flera faktorer som avgör prislappen för att få möbler monterade eftersom olika typer av möbler kostar olika mycket. I regel kostar större möbler, som sängar och soffor mer än mindre möbler.

En annan sak som avgör den slutgiltiga prislappen för att anlita någon som monterar din möbel är arbetstiden. En del möbler är helt enkelt svårare att få ihop och tar därför längre tid vilket givetvis resulterar i att personen du valt att anlita ska få betalt för den tid och arbete personen lagt ner.

Den sista saken som påverkar priset är företaget du anlitar. En del är dyrare än andra och därför kan det vara en bra idé att jämföra de olika företagen som finns i närheten av dig för att kunna anlita de som är mest prisvärda för dig. Det finns också tjänster där du kan anlita privatpersoner för att komma och fixa möbeln åt dig.

Innan du anlitar någon som ska montera möblerna åt dig kan det vara bra att veta att sedan 2021 ingår möbelmontering i RUT-avdraget vilket betyder att du kan få avdrag för den slutgiltiga summan.

Montera möbler själv

Det billigaste alternativet är att montera möbeln på egen hand. När du har köpt en ny möbel ska den komma med tydliga instruktioner på hur du går tillväga för att montera möbeln. Det enda du behöver lägga ut pengar för då är verktyg för att kunna sätta ihop möbeln. Till exempel en skruvmejsel eller en borr.