Vad kostar det att lägga plastmatta i badrum?

Att lägga plastmatta i badrum har de senaste åren blivit väldigt populärt. Detta grundar sig till att det är ett prisvärt alternativ samt att det finns massor med olika stilar att välja bland. Tar vi en plastmatta i jämförelse med kakel och klinkers så är materialkostnaden lägre för plastmattan. Dessutom så kräver det färre moment vid installation och är därav ett snabbare alternativ.

Vad kostar det att lägga plastmatta i badrum

Finns många varianter och modeller på plastmatta

Att ge ett specifikt svar på vad det kostar att lägga plastmatta i badrum är svårt. Detta eftersom det finns så många olika varianter att välja bland med olika priser samt om du anlitar någon för jobbet eller utför det själv påverkar det totala priset. Men en slutsats som kan dras är att det är billigare att lägga en plastmatta i badrummet än om du lägger kakel och klinkers. Plastmattan kan läggas på befintligt badrumsgolv. När exempelvis kakel eller klinkers läggs i badrummet så krävs det att det befintliga golvet tas bort innan det nya golvet kan läggas. Det finns ett exempel på en renovering som gjordes där plastmatta lades på en yta till 5 kvm. Priset för detta landade på 25 000 kr efter ROT-avdrag. Har du inte renoverat innan och har funderingar kring ROT-avdraget? Skatteverket har tydliga riktlinjer vad som gäller och hur man går tillväga.

Plastmatta för vägg i badrum

Plastmattor finns inte bara till golven i badrum utan även till väggar i badrum. Plastmattor som säljs till badrum för golv & väggar har genomgått hårda krav i form av vattentäthet. Plastmattor är VT-godkända, alltså vattentäts godkända och är därav ett tryggt val för badrummet när det kommer till vattenskador. På marknaden finns det många olika designer att välja bland som ger dig valmöjligheter. När det finns gott om valmöjligheter så är sannolikheten stor att du hittar nått i din smak för ditt badrum i form av plastmattor. Avslutningsvis tål det att poängteras igen att plastmattor är ett billigare alternativ än kakel och klinkers.