Vad kostar det att kakla ett badrum?

Kostnaden för att kakla ett badrum beror på många olika faktorer. Om du vill kakla hela badrummet, både väggar och golv, blir kostnaden naturligtvis betydligt mycket högre än om du bara vill kakla en vägg. Många väljer därför att enbart kakla delar av badrummet för att spara pengar.

Vad kostar det att kakla ett badrum?

Materialkostnad för att kakla ett badrum

Materialkostnaden för att kakla ett badrum får du räkna på oavsett om du väljer att kakla själv eller anlita en plattsättare för jobbet. Det finns otroligt många olika kakel att välja mellan och priserna skiljer sig åt kraftigt mellan olika märken. Kakel kan kosta allt från 100 upp till 1000 kronor per kvadratmeter. Som du säkert kan räkna ut så blir totalkostnaden för materialet väldigt olika beroende på vilket kakel du väljer. Utöver kaklet ska även annat material köpas in så som fibergips, tätskikt och sättmedel för kaklet.

  • Om du vill kakla en vägg kan du räkna med att materialkostnaden landar mellan 5000-7000 kronor.
  • Om du vill kakla större delar av badrummet eller väljer ett väldigt exklusivt kakel blir kostnaden desto högre. Det kan vara långt över 1000 kronor per kvadratmeter

Men exempelvis om du väljer ett kakel som kostar 1000 kronor per kvadratmeter och vill kakla totalt 10 kvadratmeter i ett badrum blir kostnaden för bara kaklet 10 000 kronor.
Vill du ha lite inspiration så finns det bra tips från Aftonbladets experter här.

Arbetskostnad för att kakla ett badrum

Om du ska kakla om ditt badrum och vill få ett hållbart och perfekt resultat är det bäst att ta hjälp av en erfaren plattsättare. Arbetskostnaden för en plattsättare ligger på runt 500 kronor i timmen. En duktig plattsättare arbetar effektivt men det kan ta ett antal dagar för en plattsättare att kakla ett badrum. Plattsättning tar tid och kräver en otrolig färdighet för att få ett perfekt resultat. En duktig plattsättare kan bedöma hur lång tid ett kakeljobb tar och ge ett rimligt prisförslag innan de påbörjar arbetet.