Vad kostar det att byta blandare?

De vanligaste blandarna vi har i hemmen är köksblandare och duschblandare. En blandare är till för att du skall kunna reglera temperaturen på vattnet exempelvis när du duschar. Men finns det någonting mer störande än en läckande blandare? Kostnaden för vad byte av en blandare kan variera beroende på vem du anlitar för jobbet, det bör vara en auktoriserad företag som är godkänd av Säker Vatten, på deras sida kan du även söka på VVS montörer som innehar certifikation. Tar vi exempelvis en duschblandare så finns det referenser inom Stockholmsområdet som anser att ett pris på 1800kr efter ROT-avdrag exklusive den nya blandaren, är ett mycket bra pris. När det kommer till en köksblandare och pris på byte av den så finns det många utomstående faktorer som spelar in vad kostnaden i slutändan kommer att bli. Dessa faktorer kan vara vilken typ av kopplingar som finns samt hur stort hålet är i diskbänken för att kunna ansluta den nya blandaren. Ett genomsnittligt pris för byte av en köksblandare landar på ca 2 421 kr innan ROT exklusive köpet av den nya blandaren.

Vad kostar det att byta blandare

Blandares livslängd & montering

Livslängden på en blandare varierar beroende på vilken modell du köper. En blandare av bra kvalitet är även den som oftast håller längst. Ett bra tips när du köper en blandare är att köpa en med mjukstängning för detta medför att blandare inte slits på samma sätt då den stängs av på ett skonsamt sätt. I mångt och mycket skall de flesta blandare hålla för daglig användningen i flera år framåt.

Montera själv eller anlita hjälp?

Själva monteringen av en ny blandare går givetvis att göra själv om kunskapen finns och det finns inga regler på att du inte får göra det. Dock så är det alltid bra att anlita en expert inom VVS om du känner dig det minsta osäker av följande anledningar.

  • Då försäkrar du dig om att allt går rätt till
  • Sannolikheten för efterföljande komplikationer minimeras.
  • Viktigt att påpeka är att du som garanti ska spara kvittot efter att ha anlitat en VVS-montör.