Vad är en kommod?

Du har säkert hört ordet ”kommod” förut men aldrig riktigt förstått vad det betyder. Ordet kommer ursprungligen från franskans commode som kort och gott betyder skåp. En kommod är helt enkelt skåpet som finns under ditt handfat.

Kommoden är en relativt liten och låg möbel, men det finns naturligtvis många olika kommoder att välja mellan i bygghandeln. Kommoden är också bra eftersom den ger möjlighet till extra förvaring i badrummet. Genom att montera en kommod döljer du enkelt de

  • Fula vattenrören som finns under handfatet.
  • I skåpet eller i lådorna kan du dölja tandborstar, krämer, rengöring, ja egentligen vad som helst, vilket ger ett städat intryck i badrummet då allt inte behöver stå framme och synas.
Vad är en kommod

Vilken kommod ska man välja?

I bygghandeln kan du köpa ett färdigt kommodpaket, antingen färdigmonterat och redo för installation, eller så väljer du att sätta ihop det själv. En kommod har oftast antingen lådor eller skåp, välj det som passar dina behov bäst. De flesta modeller av kommod kommer med upphängningsbeslag så att du enkelt kan hänga upp den på väggen. På så sätt kommer du smidigt åt under kommoden när du exempelvis ska städa. Men det finns också andra varianter som står på ben.

När du köper en kommod är den alltid anpassad till att stå i våtrumsutrymmen. Fuktskador ska aldrig kunna förekomma på en kommod, om det uppstår bör du reklamera produkten.

Att tänka på

Tänk på att själva handfatet oftast inte ingår i kommodpaketet. Det behöver du istället köpa till separat så var noga med att kolla detta så att du inte kommer hem med bara skåpet. Kommoden blir en viktig inredningsdetalj i ditt badrum, så se till att välja den med omsorg. Kommoder finns i ett nästan oändligt antal utföranden, men bara du vet vad som passar dig och din stil och dina behov bäst, här hittar du några exempel på populära och inspirerande kommoder.