Spegel med belysning

Att välja en spegel med inbyggd belysning är ett enkelt och elegant sätt att få bra belysning i rummet.

Belysning har en förmåga att ge liv till små rum i rummet och med en spegel får man ofta en känsla av att rummet är större än vad det i själva verket är. Om man kombinerar dessa får man en makalös dynamik och djup.

I badrum är det ofta bra att ha en spegel med starkare belysning för att få riktigt bra ljus på när du tex rakare eller sminkar dig. Tänk på att göra belysning dimbar om det går för att få starkare ljus på morgonen och lite svagare på kvällen. Att hitta en spegel med inbyggd belysning kan vara en svår uppgift. Men som tur är kan du göra en helt själv!

Men hittar du en färdig spegel så kan våra fixare hjälpa till med att sätta upp spegeln åt dig!

 

spegel med belysning

Så får du en spegel med belysning på egen hand – steg för steg

  • Börja med att välja spegel

Det som är smidigt med att göra sin egen spegel med belysning är att du får välja precis den spegel du vill ha. Det går att använda de allra flesta modellerna, men bäst att välja en enklare spegel som inte är för dekorativ.

Testa dig fram med olika variationer för att hitta det som passar ditt hem.

Hemligheten är att välja en smidig led-list som ger din spegel den dynamik och djup som du vill ha.

  • Sätt upp listen

Börja med att placera spegeln på ett stadigt underlag med baksidan upp. Nu monterar du listen på baksidan av spegeln, var varsam men bestämd. Trycker du för hårt kan spegeln spricka.

  • Häng upp din nya spegel

Nu är du nästan klar! Du har skapat din egen spegel med belysning, sista steget är att sätta upp den. Visst blev resultatet bra?

Förresten, tycker du att det låter komplicerat kan du alltid kontakta oss, Clas Fixare. Vi hjälper dig med allt som har med el och belysning att göra i hemmet.

Vad bör man tänka på när man väljer belysning?

När du väljer belysning finns det några saker att tänka på, om ljuskällan exempelvis ska sitta i badrummet måste du välja en ljuskälla som är godkänd för våtrum. På så sätt kan du vara säker på att din nya spegel tål vattenstänk utan risk för stötar. Lampor med IP44 är godkända att använda i badrum, dock inte direkt i dusch eller badkar. Om du placerar spegeln minimum 60 cm utanför duschen eller på en höjd över 2,25 meter går det även bra med IP24.

Tänk även på att el-arbeten som utförs i badrummet måste göras med stor försiktighet även om du bara ska byta ut lampan. När det gäller våtutrymmen är det bäst att ta hjälp.

Clas Fixare kan hjälpa dig med detta och mycket annat!