Installation av laddbox

Fler och fler svenskar har valt att installera en egen laddbox hemma, det gör att laddningen av din elbil blir säkrare och snabbare.

Laddboxen är egentligen ett uttag som är avsedd för att ladda elbilar, till skillnad från exempelvis vanliga vägguttag som även kallas för ’Schukouttag’, denna typ av uttag är avsedd för mer allmänt bruk som att ladda mobiltelefonen eller koppla in högtalaren.

Elsäkerhetsverket rekommenderar inte att man använder ett vanligt vägguttag när man ska ladda bilen då det inte är avsedda för hög långvarig belastning. Utan i stället ska man installera en laddbox. Det kan våra Fixare hjälpa dig med!

 

installation av laddbox

Hur ska man göra för att installera en laddbox?

  • Till att börja med måste du boka ett möte med en behörig elektriker som kontrollerar ditt hems elsystem, be även elektrikern ta fram en offert på en helhetslösning. Det kan du göra hos oss, Clas Fixare. Våra behöriga Fixare hjälper dig med installationen så att du kan fokusera på det som är viktigt i livet.
  • Nästa steg är att söka fram en leverantör och beställa hem en laddbox, även detta kan du göra hos oss (Beställer du en helhetslösning från oss kan du även nyttja Grön Teknik-avdraget).
  • Därefter bokar du en tid hos oss (eller den leverantör du väljer) och får installationen slutförd.
  • Låt sedan elektrikern utföra en kvalitetskontroll och slutbesiktning.

Installera laddbox själv

Man kan inte utföra en installation av laddbox själv, det kan vara rent ut sagt farligt och är även olagligt. Elinstallationsarbetet av en laddbox måste utföras av en behörig elektriker.

Hos Clas Fixare har vi behörig personal som kan hjälpa till med att installera boxen utefter dina önskemål. Det är viktigt att det sker på ett korrekt sätt för att inte utsätta dig och andra för fara. Överlämna jobbet till experterna, Clas Fixare tar med glädje hand om det som du själv inte kan göra! Det du behöver göra är att boka tjänsten hos oss.