Hur tar man bort svartmögel i badrum?

Misstänker du att du har drabbats av svartmögel i ditt badrum? Ett tidigt tecken på svartmögel är att det bildats små svarta prickar. Har du upptäckt detta i ditt badrum? Då ska du genast ta tag i det innan det sprider sig vidare, och det kan komma att sluta i en mycket dyr historia. Är det en större yta som är angripen av svarta prickar ska du välja att kontakta ett professionellt företag som kan hjälpa dig med att sanera badrummet och få bukt med svartmögel. Har du enbart upptäckt några få prickar kan du med hjälp av några enkla medel få bukt med detta.

hur tar man bort svartmögel i badrum

Få bukt med svartmögel i badrum

Svartmögel kan vara mycket hälsofarligt och så fort du har upptäckt och misstänker att du har drabbats av detta måste du ta tag i det, är du osäker är det bättre att vara på säkra sidan, läs mer om symtomen på boverkets hemsida. Det finns många knep för att smidigt och enkelt göra dig kvitt svartmögel.

  • Du kan välja att använda dig av medel och ingredienser som vi vanligtvis har hemma. Klorin, tvättmedel, bakpulver, bikarbonat, citronsyra och ättika är de mest effektiva medel att använda vid bekämpning av mögel.
  • Välj att blanda en av dessa med vatten och spraya på ytan som är angripen och torka sedan av. Var noga med att ha handskar på dig och att slänga allt efter tvätt.

svartmögel badrum

Kontakta ett företag

Ovan nämnt finns det några ämnen som du smidigt och enkelt blandar ut med vatten och sprayar på ytan som är angripen, men värt att nämna är att detta enbart tar bort synen av att badrummet är drabbat av svartmögel. Svartmögel är celler samt sporer som frodas och som lever i fuktiga miljöer. För att få bukt med svartmögel behövs därför en grundlig och noggrann sanering för att helt kunna bli av med detta hemska. Väljer du att inte göra detta finns risken att det sprider sig och vilket är mycket hälsofarligt för dig, och andra som vistas i detta badrum. Se till att kontakta ett företag som hjälper dig att sanera.