Hur stor spegel i badrum?

De allra flesta har en spegel i badrummet och storleken på en badrumsspegel kan variera beroende på individuella önskemål, men även efter anpassning till hur stort eller litet badrummet är. När det kommer till val av storlek när man ska skaffa en badrumsspegel, finns det vissa smarta tumregler man kan följa för ett snyggt och praktiskt resultat. För att se några exempel så kan du gå in på denna länk för att se Aftonbladets inspirerande artikel med bilder om just badrum.

hur stor spegel i badrum

Illusioner med en badrumsspegel

När man sätter upp en badrumsspegel och är fler i familjen så är en bra regel att hänga den så att mitten av spegeln är i ögonhöjd för den som är kortast. En badrumsspegel ger ett badrum mer rymd och har man ett litet badrum, kan man välja en större badrumsspegel.

  • En större badrumsspegel gör att badrummet ser större ut och reflekterar mer ljus.
  • En mindre spegel kan också vara snyggt men skapar istället en motsatt effekt genom att rummet ser lite mindre ut.

Storlekar och modeller på badrumsspeglar kan variera och väljer man en rund spegel, går det att hitta storlekar på ända upp till 120 centimeter i diameter. En sådan spegel är både snygg och modern i ett badrum och skapar mer djup till badrummet.

Spegeln ska vara i samklang med badrumsmöbler

En viktig sak att tänka på när man ska välja storlek på en spegel till badrummet, är att man inte ska välja en spegel som är större än själva badrumsmöbeln som är under. Det blir snyggare samt mer matchande och enhetligt att spegeln och badrumsmöbeln har samma avslut i kanterna. En stor rund spegel kan man istället tänka på att hänga så att den hamnar i mittlinjen med tvättstället eller badrumsmöbeln under. Har man en lång bänk med fler tvättställ i ett stort badrum, kan det vara snyggt med en stor rektangulär väggspegel och det finns modeller på ända upp till 160 x 120 centimeter. Sådana speglar finns i fler storlekar och många har även inbyggd LED-belysning som skapar ett mer stämningsfullt badrum.