Hur städar man ett badrum?

Badrummet är tillsammans med köket det rum som bör städas ofta av hygieniska själ. Visst kan det var en av de mer tråkiga sysslorna i en bostad, men faktiskt en av de viktigaste. I badrummet samlas det lätt smuts som bland annat kan leda till bakterier och mögel. Om det är fuktigt i ett badrum, dyker även de ofarliga men otrevliga silverfiskarna upp. Om du ser sådana, då är det verkligen dags med en storrengöring av ditt badrum.
Silverfiskarna är dock svåra att bli av med och ibland krävs det att du tar kontakt med Anticimex som kan hjälpa till att åtgärda problemet.

Hur städar man en toalett

Bra städmaterial att använda

Ett bra metod är att du avsätter en dag i veckan för att städa badrummet ordentligt, då blir det till en rutin. Här kommer några tips om städmaterialet.

  • Använd särskilda trasor till badrummet som du inte använder på andra ställen i bostaden. Trasor gjorda av microfiber är mycket bra att använda, de suger åt sig damm med mera och håller för många tvättar.
  • Tvättsvampar som du kan köpa i vanliga varuhus, som har en vit eller grön sida för att skrubba med är också bra att ha. De kostar inte mycket och du kan slänga dem bland brännbara sopor när de är använda.
  • En toalettborste behövs som du bör byta ut med jämna mellanrum då det kan samlas massor med smuts och bakterier i borsten.
  • Till toalettspegeln använder du vanligt fönsterputs, och till övriga ytor ska du ha rengöringsmedel som är till för badrum. Har du kakel i badrummet, behövs rengöringsmedel som tar bort kalk och fett. Ett tips är att du gnider in rengöringsmedel på kaklet och sedan använder duschslangen för att spruta bort det.

Städa badrummet varje vecka

En vanlig rengöring bör göras varje vecka. Plocka bort alla lösa saker, då kommer du lättare åt. Torka noga i duschen, där samlas rester från hår och schampoo både på golv och väggar. Toaletten bör rengöras efter användning om det behövs men varje vecka bör hela porslinsklosetten samt golvet runtomkring rengöras. Om toaletten kan nås med duschslangen är det absolut enklast att spola rent den med duschen. Badrummet ska också storstädas då och då, se till att du kommer åt i alla små hörn, för att det ska bli riktigt rent.