Hur mycket kostar det att renovera en tvättstuga?

Att renovera tvättstugan kan vara en bra idé för att göra tråkiga vardagssysslor lite roligare. Att tvätta i en sliten, fuktig och tråkig tvättstuga kan snabbt bli långtråkigt. Efter en efterlängtad renovering av tvättstugan blir det inte bara roligare att tvätta, med smarta funktion och en välplanerad planlösning blir tvättandet effektivare och enklare.
Här kan du få lite inspiration på en artikel som Expressen skrivit om funktion samt design kombinerat.

Hur mycket kostar det att renovera en tvättstuga

Kostnad för tvättstugerenovering

Beroende på hur omfattande renovering du vill utföra kan kostnaden för kalaset bli väldigt olika.

  • Med minimala förändringar kan du få en billig tvättstugerenovering för 20 000 kronor
  • En fullständig renovering kan kosta uppåt 120 000 kronor.
  • Snittpriset för en tvättstugerenovering ligger på runt 60 000 kronor. Då inkluderar det att lägga nytt golv, måla om, inköp och installation av nya vitvaror samt förvaring.

Priserna varierar så kraftigt med tanke på att varje hushåll och bostad ser olika ut och har olika förutsättningar. Kostnaden styrs också av din vision och vad du vill få ut av din tvättstugerenovering.

Hur ska man tänka kring kostnaden?

Om du vill renovera din tvättstuga men är osäker på hur du ska tänka angående kostnaden är det bäst att först och främst bestämma hur mycket pengar du är villig att lägga ner på projektet. Som sagt är det fullt möjligt att komma undan relativt billigt om du är villig att avstå från vissa större förändringar och kanske gör vissa moment på egen hand. Allt förutom el och vvs arbeten kan man som lekman utföra själv. Det förutsätter dock att du är händig och har lite kunskap kring hur du ska gå tillväga. Om du har begränsad budget finns det alltså stora möjligheter att göra förändringar som kan ta dig steg för steg mot tvättstugan av dina drömmar. Kanske kan lite ny färg på väggarna göra susen och ge rummet ett helt annat intryck.