Hur man bygger en loftsäng

Är du lite intresserad av att bygga dig en egen loftsäng hemma men inte riktigt fått grepp om vad du kan tänkas behöva för detta projekt? Här kommer du få den hjälp du behöver för att komma igång, få inspiration varför en loftsäng är bra och ett par tips för att ditt bygge ska bli så smidigt som möjligt. En loftsäng är en supersmart lösning för de som bor på en mindre yta, eller rentav de som vill ha mer utrymme hemma över till annat, det finns massa praktiska lösningar, här har du några som expressen har gjort en lista på. Att bygga en loftsäng på egen hand är ett fantastiskt roligt projekt och det har blivit dags för dig att komma igång.

Hur man bygger en loftsäng

Införskaffa materialet

Först finns det några frågor att reda ut innan du kan komma igång med ditt bygge.

  • Hur stor ska loftsängen vara, hur högt upp, och hur många kilo ska den tåla?
  • När du har svar på detta är det dags att införskaffa allt nödvändigt material. Hos ett byggvaruhus kan du få hjälp med att hitta det trämaterial som du ska använda, så ta en runda till närmsta.
  • När virke är inhandlat behöver du också skruvar, lim, träplugg, vinkeljärn, målarfärg om du önskar måla samt en skruvdragare.

Glöm inte bort att planera projektet väl, och får du inte riktigt kläm på hur du ska gå tillväga så ta hjälp av någon som kan.

Regla väggarna

Måtta ut hur stor loftsängen ska vara och därefter beskär du virket och skruvar samman dessa med vinkeljärn så att du får som en ram till sängen. Vinkeljärn kommer att göra sängen tålig för vikt. Nu är det dags att regla väggarna och förbereda dessa för att kunna bära upp en säng. Saknar du kunskap om hur detta görs kan du få hjälp hos ett byggvaruhus eller genom att söka runt på nätet. När regler är monterade och ramen är klar är det dags att montera samman dessa och det kan behövas ett par extra händer. Se till att skruva mycket och noga för att det ska bli hållbart. Du har nu skapat din alldeles egen loftsäng.