Hur länge får man renovera på kvällen?

Många har vi säkerligen varit med om att det arbetas lite väl sent in på kvällarna i exempelvis bostadsområdet som du bor i. Men finns det några regler som säger hur länge en renovering får hålla på under ett dygn? Under större renoveringar i bostadsområden så skall arbetet i vanliga fall hålla sig till 8 timmars pass från morgon till eftermiddag. Alltså under den tiden vi människor brukar åka till våra jobb, därav slippa oväsendet och komma hem till en rörig bostad men dock utan arbetare som renoverar för fulla muggar. Helgerna är oftast heliga och därför sker det inga renoveringar under den perioden under en större bostadsrenovering.

Hur länge får man renovera på kvällen

Var ute i god tid innan renoveringen

I undantagsfall kan det dock ske att det krävs att renoveringen fortlöper en längre tid på dagen eller att de måste utföras på en viss dag under helgen. Då är det bra om du bor i ett bostadsområde att du klargör för dina grannar att detta skall ske samt att ett godkännande gjorts via styrelsen för bostadsområdet att detta går att göra. Så med andra ord är det alltid bra att ta kontakt med nån i styrelsen för att säkerställa att detta är okej. När det kommer till exempelvis borrningar samt spikningar som ibland måste fixas i hemmet gäller det att använda sig av det sunda förnuftet för att avgöra vad som är lämpligt eller inte.

Rekommendation

En rekommendation är att hålla sig inom tidsramen 8-22 på vardagar samt 10-21 på lördagar. Söndagar i regel är oftast en dag för återhämtning och lugn.

Oavsett vad det gäller när det kommer till en renovering av huset så är det alltid bra att vara ute i god tid. Se först och främst till att styrelsen gett ett godkännande och att dina grannar blivit varse om det. Med detta kommer slipper du onödiga komplikationer i efterhand.