Hur lång tid tar det att bygga altan?

Att bygga en altan är ett förhållandevis enkelt byggprojekt men det tar fortfarande sin tid. Hur lång tid det tar att bygga en altan beror på flertal olika faktorer. Vilka förutsättningar du har för att bygga en altan påverkar direkt hur komplicerat bygget blir och på så sätt hur mycket tid som kommer gå åt.

Hur lång tid tar det att bygga altan

Ungefärlig tidsåtgång för altanbygge

Mellan tummen och pekfingret kan ett altanbygge ta allt ifrån 60 till 150 timmar att utföra. Självklart går det snabbare för en erfaren snickare att bygga en altan än om en oerfaren hemmasnickare ger sig på projektet. Om du anlitar en firma för att bygga din altan ska du få ett tydligt upplägg och en tidsplan för hur lång tid projektet kommer att ta. Vissa oförutsägbara händelser kan påverka tidsplanen men en erfaren snickare ska kunna uppskatta ungefär hur lång tid ett altanbygge tar att utföra. En seriös hantverkare bör ge svar på hur många timmar arbetet maximalt kan ta att utföra. Speciellt om du faktureras per timme av din snickare. Det är en grundläggande trygghet som du som kund ska kunna förvänta dig

Om du bygger altan själv

Om du aldrig byggt en altan förut får du räkna med att mer tid än du tror kommer gå åt till projektet. Förberedelser och planering är nyckeln men om problem tillstöter kan mycket tid gå åt till att lösa. För att göra en rättvis tidsbedömning av ditt altanbygge är ett hett tips att bryta ner varje moment i delmoment. Skriv ner allt som ska göras och räkna på att saker och ting tar längre tid än vad du först tror. Låt processen ta sin tur och stressa inte, det är bättre att ta det lugnt så allt blir rätt från början, läs mer här för att få 10 smarta tips om hur du bygger altan själv.