Hur installerar man en robotgräsklippare?

Hur man går tillväga för att installera en robotgräsklippare kan variera beroende på vilket märke och vilken modell av robotgräsklippare du köpt. Generellt går processen till på samma sätt, med några skillnader i detaljer.

Så här gör du

 

1. Skissa upp din trädgård

För att förenkla installationen kan du först skissa upp din trädgård. Markera ytor som behöver angränsas, var laddstationen ska placeras och var guideslingan samt begränsningsslingan ska gå.

2. Placera ut laddstationen

Laddstationen bör vara placerad på en central plats i trädgården där gräsklipparen enkelt kan åka in och ut. Två meter framför och på vardera sida om laddstationen bör vara fritt område och skugga är bäst. Se till att laddstationen placeras nära ett eluttag.

3. Placera begränsningsslingan

Begränsningsslingan är den slinga som markerar det området robotgräsklipparen ska klippa och begränsar den från att åka utanför området. Börja dra slingan från laddstationen och dra den runt i trädgården. Markera ut hinder i trädgården och se till att ha ett tillräckligt avstånd så gräsklipparen inte förstör buskar och dylikt. Fäst begränsningsslingan med medföljande märlor med ungefär 70 cm mellanrum.

4. Placera ut guidekabeln

Guidekabelns syfte är att låta robotgräsklipparen hitta tillbaka till sin laddstation enkelt. Fäst guidekabeln i trädgårdens mest avlägsna delar i förhållande till laddstationen.

5. Sätt i kablarna i laddstationerna

Koppla in de två kablarna från begränsningsslingan och sladden från guideslingan i laddstationen enligt instruktionerna.

6. Fäst laddstationen

När alla kablar är inkopplade ska laddstationen sättas fast i marken.

7. Koppla i kontakten

Koppla in strömladden i ett uttag i närheten för att börja ladda din robotgräsklippare. Säkerställ att sladden inte ligger på ytan som senare ska klippas. Gräsklipparen behöver laddas upp och kan sedan börja klippa!

8. Kör igång!

När gräsklipparen är färdigladdad kan den börja klippa. Håll uppsikt under första klippningen för att säkerställa att allt går som det ska. Gör eventuella ändringar i installationen vid behov, ingen vill börja leta efter en robot på vift!

Vi hjälper dig välja robotgräsklippare

Känner du dig osäker på vilken robotgräsklippare du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din trädgårds förutsättningar för robotgräsklippare. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ: Installera Robotgräsklippare

Hur installerar man en robotgräsklippare?

  • För att installera robotgräsklippare, börja med att skissa upp din trädgård, placera ut laddstationen, dra begränsningsslingan, och koppla in alla kablar enligt instruktionerna.

Vad är viktigt att tänka på vid installation av robotgräsklippare?

  • Se till att laddstationen är placerad på en central och skuggig plats nära ett eluttag. Begränsningsslingan och guidekabeln bör placeras korrekt för att säkerställa att robotgräsklipparen fungerar optimalt. För hjälp med installation av eluttag kan du läsa mer om vår installation av eluttag till basstation för robotgräsklippare.

Hur kopplar man in en robotgräsklippare till eluttag?

  • Koppla in robotgräsklippare till ett eluttag genom att ansluta strömkabeln från laddstationen till ett närliggande uttag. Se till att sladden inte ligger i vägen för gräsklipparen.

Kan man få hjälp att installera robotgräsklippare?

  • Ja, det finns många företag och tjänster som erbjuder hjälp att installera robotgräsklippare om du inte vill göra det själv. Vi erbjuder fasta priser för installation på små tomter, se mer om vår tjänst för installation av robotgräsklippare på liten tomt.

Hur går det till att montera en robotgräsklippare?

  • För att montera robotgräsklippare, sätt fast laddstationen, dra begränsningsslingan runt området som ska klippas, och placera guidekabeln på lämpliga platser i trädgården.

Vad är en guidekabel och varför behövs den?

  • En guidekabel hjälper robotgräsklipparen att hitta tillbaka till sin laddstation. Den placeras i trädgårdens mest avlägsna delar i förhållande till laddstationen.

Hur säkerställer jag att min robotgräsklippare klipper hela trädgården?

  • Genom att korrekt placera begränsningsslingan och guidekabeln samt genom att övervaka den första klippningen kan du säkerställa att robotgräsklipparen klipper hela trädgården effektivt.

Vad gör jag om min robotgräsklippare inte hittar tillbaka till laddstationen?

  • Kontrollera att guidekabeln är korrekt placerad och att inga hinder blockerar vägen för robotgräsklipparen. Justera vid behov.

Hur lång tid tar det att installera en robotgräsklippare?

  • Tiden för att installera en robotgräsklippare varierar beroende på trädgårdens storlek och komplexitet, men det tar vanligtvis några timmar.

Kan jag installera en robotgräsklippare själv eller behöver jag professionell hjälp?

  • Du kan installera en robotgräsklippare själv med rätt verktyg och instruktioner, men om du känner dig osäker är det alltid bra att söka professionell hjälp att installera robotgräsklippare. Vi erbjuder tjänster för installation av robotgräsklippare på liten tomt.