Hur installerar man en robotgräsklippare?

Hur man går tillväga för att installera en robotgräsklippare kan variera beroende på vilket märke och vilken modell av robotgräsklippare du köpt. Generellt går processen till på samma sätt, med några skillnader i detaljer.

Så här gör du

 

1. Skissa upp din trädgård

För att förenkla installationen kan du först skissa upp din trädgård. Markera ytor som behöver angränsas, var laddstationen ska placeras och var guideslingan samt begränsningsslingan ska gå.

2. Placera ut laddstationen

Laddstationen bör vara placerad på en central plats i trädgården där gräsklipparen enkelt kan åka in och ut. Två meter framför och på vardera sida om laddstationen bör vara fritt område och skugga är bäst. Se till att laddstationen placeras nära ett eluttag.

3. Placera begränsningsslingan

Begränsningsslingan är den slinga som markerar det området robotgräsklipparen ska klippa och begränsar den från att åka utanför området. Börja dra slingan från laddstationen och dra den runt i trädgården. Markera ut hinder i trädgården och se till att ha ett tillräckligt avstånd så gräsklipparen inte förstör buskar och dylikt. Fäst begränsningsslingan med medföljande märlor med ungefär 70 cm mellanrum.

4. Placera ut guidekabeln

Guidekabelns syfte är att låta robotgräsklipparen hitta tillbaka till sin laddstation enkelt. Fäst guidekabeln i trädgårdens mest avlägsna delar i förhållande till laddstationen.

5. Sätt i kablarna i laddstationerna

Koppla in de två kablarna från begränsningsslingan och sladden från guideslingan i laddstationen enligt instruktionerna.

6. Fäst laddstationen

När alla kablar är inkopplade ska laddstationen sättas fast i marken.

7. Koppla i kontakten

Koppla in strömladden i ett uttag i närheten för att börja ladda din robotgräsklippare. Säkerställ att sladden inte ligger på ytan som senare ska klippas. Gräsklipparen behöver laddas upp och kan sedan börja klippa!

8. Kör igång!

När gräsklipparen är färdigladdad kan den börja klippa. Håll uppsikt under första klippningen för att säkerställa att allt går som det ska. Gör eventuella ändringar i installationen vid behov, ingen vill börja leta efter en robot på vift!

Vi hjälper dig välja robotgräsklippare

Känner du dig osäker på vilken robotgräsklippare du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din trädgårds förutsättningar för robotgräsklippare. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.