Hur fungerar en toalett?

En toalett är något som de allra flesta människor har i sitt hem. Men hur fungerar en toalett egentligen? I denna artikel beskriver vi närmare toalettens funktion och konstruktion.

Hur fungerar en toalett

Vad är egentligen en toalett och hur fungerar den?

En toalett är oftast gjord av porslin och är uppbyggd som en ”stor skål”. I toalettens botten sitter det ett vattenlås med en sitt ring uppe på som du sätter dig på när du gör dina behov. Bakom själva sittdelen på toaletter är det en tank som är fylld med vatten där det sitter en ventil som du öppnar genom att trycka antingen på en knapp eller en knopp. När du sedan har spolat efter att du har gjort dina behov så kommer din avföring, tillsammans med vatten och toalettpapper att spolas ned igenom rör som leder fram till en avloppsbrunn där allt samlas. När avloppsbrunnen börjar bli full kommer en slambil och tömmer avloppsbrunnen.

Var kan jag köpa en toalett?

Om du behöver köpa en toalett så kan du göra det på bland annat Jula och andra butiker som säljer badrumssaker. Men självklart så kan du också beställa din toalett på nätet, där har du oftast lite mer valmöjligheter. Behöver du hjälp med att installera en toalett behövs någon som är behörig att utföra VVS installationer.

Vad kostar en toalett?

En toalett är relativt billig att köpa, du kan få en helt ny toalett från 1000 kronor beroende på vilken slags toalett du vill ha och hur du vill att din toalett ska se ut. Det kan dock hända att vissa toaletter säljs utan toalettlock och då kommer du att behöva köpa till det för att du ska sitta så bekvämt som möjligt och för att du ska kunna stänga igen öppningen av toaletten så att det slipper lukta avföring när du inte använder toaletten.

Behöver en toalett rengöras?

Rengöring av en toalett är självklart inget måste men av hygieniska skäl kan det vara bra att göra de då och då.