Hur får man bort ögonbrynsfärg från möbler?

Det är allt för vanligt att vi ska fixa iordning våra ögonbryn eller fransar med färg och helt plötsligt är olyckan framme och rätt som det är har det kommit färg på en möbel, och det känns omöjligt att få bort det. Att få bort ögonbrynsfärg från möbler är svårt, och vi provar alla metoder och knep som vi kommer på, men ändå vill det inte ge med sig. Det gäller såklart andra fläckar också som t.ex. målarfärg på kläderna eller dylikt. Här finner du några tips som kan vara värda att testa om du vill bli av med ögonbrynsfärg som hamnat på en möbel.

hur får man bort ögonbrynsfärg från möbler

Blandningar mot tuffare fläckar

Nu är det dags för dig att bli av med ögonbrynsfärg från din möbel!

  • Bikarbonat är något som vi håller mycket kärt i hemmet och det är fantastiskt att blanda det med vatten och försiktigt massera in det på fläcken för att få den att lösa sig.
  • Du kan även massera in citron försiktigt för att få en oönskad fläck att lösa sig.
  • Vanligt diskmedel, tvättmedel och salt går också bra att blanda med vatten och prova mot tuffare fläckar.
  • Men idag finns det också en fantastisk svamp som är skapad främst för att trolla bort fläckar som går att köpa i matvarubutiker. Var försiktig så du inte bleker eller skadar möbeln bara!

 

Bli av med ögonbrynsfärg i handfatet

Många väljer att stå i badrummet när det är dags att färga ögonbrynen, främst för att undvika att det som droppar på golvet, en möbel eller annat där det är tuffare att få bort det. Spiller du i handfatet eller på golvet i badrummet när du färgar brynen ska du vara snabb och toka bort detta, men ibland blir det trots allt fläckar, och då undrar du nu hur du blir av med detta. Det finns många saker att testa och skurkräm med en svamp kan du testa, men även hällrengöring avsett för spisar är också fantastisk mot fläckar i handfatet. Bikarbonat är också det något du kan skrubba in försiktigt på fläcken för att bli kvitt färgen.