Hur blir man av med spindlar på altanen?

Är det äntligen dags att göra i ordning altanen när vår och sommar är på ingång? Att få fixa i ordning utomhus och göra altanen redo för härliga sommarkvällar är en av årets största höjdpunkter, och efterlängtat efter en lång och mörk vinter. Däremot finns det något som inte är lika fullt så efterlängtat, och det är dessa oinbjudna spindlar som gör entré på altanen. Vill du bli av med spindlarna på din altan, men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga för att bli det? Då ska du få ta del av några smarta tips och tricks att prova på din altan.

hur blir man av med spindlar på altanen

Skapa obehagliga dofter för spindlarna

Spindlar är ett återkommande problem för många varje år och vi letar ständigt efter knep för att snabbt bli av med dem. Spindlar är nyttiga djur som vi ska bevara, men vi vill gärna hålla dem borta från våra hem och inte minst altanen.

  • Ett klassiskt tips är att blanda vitvinsvinäger med vatten i en sprayflaska för att sedan spruta detta på ställen där du återkommande stöter på spindlar.
  • Ättika är också det något som du kan välja att blanda ut med vatten för att spraya det runt möbler, på altanen och runt omkring.

Dessa är två billigare knep att prova på innan du tar nästa steg.
Det finns även andra dofter som spindlarna inte tycker om, de dofterna nämns i denna artikel från Aftonbladet.

Ytterligare tricks värda att prova

Upplever du att du trots ovanstående tips inte blir av med spindlarna finns det ytterligare ett tricks att prova på. Det finns nämligen små elektroniska avskräckare, även kallat spindelskrämmare. Denna kopplas enkelt in i ett vägguttag och när detta är gjort sänder den ut ultraljud som inte stör oss, men den kommer garanterat att hålla större kryp och spindlar på avstånd. Har du tillgång till ett vägguttag utomhus är detta värt att prova. Om inte detta hjälper kan du kontakta ett kunnigt företag som är experter på allt som har med spindlar och spindelsaneringar att göra.