Elförbrukning för en robotgräsklippare

En robotgräsklippare är en självgående robot som med största sannolikhet kommer ge din gräsmatta den behandling den behöver. När du väl har installerat robotgräsklipparen med en memorerande rutt, ja då är det bara att luta sig tillbaka och njuta av dess effektivitet. Faktum är att nu vet den exakt hur den skall uppföra sig och när en klippning är färdig så åker den till laddningsstationen självmant för att ladda batterierna för nästa klippfärd.

Så borde inte denna självautomatiska robotgräsklippare dra mycket el, ställer sig nog många frågandes. Svaret på detta är att det är precis tvärtom då en robotgräsklippare drar i snitt 60 kr per säsong. Alltså en hel säsong med klippning kostar i runda slänga 60 kronor extra i elförbrukning utöver den vanliga elkostnaderna i hemmet. Denna slutsats har gjort då en uträkning gjorts av ett elföretag som kommit fram till att robotgräsklipparen kräver cirka 0,10 kWh per laddning.

Annan nyttig information om robotgräsklippare

Om du skall köpa dig en robotgräsklippare är rådet att se vad den har för yttäckning. Rekommendationen är att om du exempelvis har

  • Area på 400 m2 med gräsklippning så bör du köpa en som klarar det dubbla, alltså 800 m2.
  • Genom detta kommer din investering att hålla längre eftersom roboten inte kommer att slitas i samma utsträckning.
  • Användningen av robotgräsklipparen har också sina effekter på dennes mående. Tillika från oss människor behöver den vila emellanåt. Rekommendationen är att låta den återhämta sig i mins 2 dagar per vecka för att den skall hålla sig fräsch i flera år framåt.
  • En annan sak att tänka på för dess ökade livslängd är att den tas hand om. Genom att använda en torr borste så kan du borsta bort all gräs och jord i underredet av robotgräsklipparen. Finns det tillgång till tryckluft så funkar det också bra att använda det.

Vi hjälper dig välja robotgräsklippare

Känner du dig osäker på vilken robotgräsklippare du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din trädgårds förutsättningar för robotgräsklippare. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.