Bygga koja trädgården

Har du en stor tomt, eller kanske ditt hus ligger på landet? Har du dessutom skogen som närmaste granne, varför inte passa på att bygga en koja till dina barn? En koja kan hålla barn sysselsatta en hel dag om vädret är bra. Om du nu är en förälder med lite fantasi och van att bygga, kan du tillsammans med dina barn välja ut en bra plats till kojan. Kojan kan gärna ligga en liten bit från själva huset, då känner barnen att de kan leka i lugn och ro. Har du gamla brädor liggande på tomten kan du bygga en koja av dem, annars kan du och barnen åka till en brädgård.

bygga koja trädgården

Låt barnen vara med och bygga

Om barnen inte är alltför små kan de vara med och bygga och måla. Det finns alltid något som de kan hjälpa till med och ju mer de har att säga till om desto roligare är det för dem. Kojan behöver inte vara stor, det räcker med ett litet rum där barnen kan få utlopp för sin fantasi. Här kommer det att både lekas och fikas i timmar.

Färdigbyggda kojor

Om du nu inte är särskilt händig finns det färdiga kojor eller lekstugor att köpa till trädgården som dessutom är lätta att montera ihop. Om du fortfarande känner dig osäker på om du fixar det, kanske du har en vän som kan hjälpa dig. Om inte kan du anlita en byggfirma som hjälper dig att montera upp kojan snabbt och enkelt och det kostar inte särskilt mycket. När kojan väl står på plats i trädgården, kan du räkna med att barnen kommer vistas ofta i den. När de har kamrater på besök, låtsas de nog att kojan är deras lilla bostad. Lycka till med bygget av kojan!