Bygga inglasad altan

Drömmer du också om en inglasad altan? Ett extra uterum som du kan använda från tidig vår till sen höst är en verklig lyx. Även sommartid kan det ju bli blåsigt och regnigt och då är det verkligen skönt att kunna sitta inomhus fast ändå med en känsla av att vara utomhus.

bygga inglasad altan

Anlita proffs

Det är ett ganska stort projekt att glasa in en altan och om du inte är extremt händig är det bäst att anlita någon firma som gör jobbet åt dig av följande anledning

  • Förutom själva inglasningen kan även altangolvet behöva förstärkas på olika sätt eftersom inglasningen kan bli ganska tung beroende på vilken typ av glas du väljer.  Med tjockare glas blir det lättare att hålla värmen om du till exempel kommer att ha en kamin eller kanske infravärme tillgängligt men det väger också mycket mer. Oavsett tjocklek på glaset ska du också välja mellan så kallade skjutglas, där du öppnar upp genom att skjuta glassektionerna åt sidan eller vikglas där glassektionerna i stället viks in mot väggen. I båda dessa fall behövs särskilda skenor som de ska löpa på.

Ritningar och bygglov

Börja alltid med att ta fram noggranna ritningar på hur det ska se ut. Firmor som glasar in altaner hjälper gärna till med detta så allt blir gjort på rätt sätt inför ansökan om bygglov ifall sådant krävs i din kommun. Källa
När bygget börjar behöver du bara ägna dig åt det roligaste av allt, nämligen fundera ut hur din inglasade altan ska se ut när den är klar. Många vill ha en känsla av uterum med mycket växter och det går utmärkt bara man tänker på att välja rätt sorts växter. Det kan bli stora temperaturskillnader på dag och natt vilket inte alla växter gillar. Loungemöbler eller träningscykel? Vad som passar dig bäst vet bara du själv, men en inglasad altan ger väldigt många nya möjligheter.