Bygga altan utan plintar

Funderar du på att bygga en fantastisk altan hemma inför sommaren som väntar runt hörnet? Detta är en mycket god investering och som kommer användas väl under sommarens varma dagar och är perfekt när det vankas grillfest. Har du funderingar kring om du behöver använda dig av plintar när du ska bygga din altan eller om detta är ett onödigt ont och innebär mer jobb? Som svar på din fråga går det utmärkt att bygga helt utan plintar, men förutsatt att altanen ska byggas på en yta som är plan och jämn.

Bygga altan utan plintar

Bygg altan på plan mark

Sommaren är runt hörnet och snart kan vi åter njuta av sommar och sol och en och annan grillkväll med familj och vänner. Vad passar då bättre än att bygga en altan? Att bygga altan är ett rätt krävande projekt, och det kan råda lite osäkerhet kring om man behöver använda plintar eller inte vid sitt bygge. Ska altanen byggas på en markyta som är plan och jämn är det inte nödvändigt att använda sig av plintar utan detta är något som du kan hoppa över. Välj istället att förbereda väl innan altanen byggs med hjälp av att lägga en markduk som du sedan täcker med paddlat grus och sedan även stenplattor.

Plintar nyttjas vid höjd

Det går mycket bra att inte använda sig av plintar om altanen ska byggas på marknivå och du kan då välja att bygga ramen på stenplattor. Är tanken däremot att altanen ska byggas en bit ovanför marken är det plintar som ska användas och i vissa fall behöver du att ansöka om bygglov då. Plintar, och då oftast betongplintar, används för att altanen ska bli stabil, säker och trygg för dig och dina kära att använda. Är du lite osäker på hur då du ska gå tillväga kan du enkelt vända dig till ditt närmsta byggvaruhus för att få god hjälp.