Tio elbilar att se fram emot under 2022

Allt fler elbilar kommer ut på marknaden varje år och 2022 är inget undantag.

Eftersom elbilar är framtiden och blir mer och mer populära så är det många tillverkare som fokuserar på att fram effektiva och snygga elbilar. Här kommer en sammanställning på tio elbilar att se fram emot under 2022.

Vi har valt att lyfta fram läckra nyheter som kommer att nå Sveriges topplista inom kort.

De flesta som tänker på elbilar tänker på Tesla, men faktum är att du inte behöver investera 1 miljon kronor för att åka elbil.

Listan visar topp 10 under 600,000 kronor.

Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron är en ny elbil i A-serien från Audi som kommer säljas som ett alternativ till Audi A6 som är fossildrivna. Bilen är framställd utifrån Premium Platform Electricstrukturen och är garanterat en elbil som kommer konkurrera på marknaden.

Volvo C40 Recharge

Även Volvo har hoppat på elbilstrenden och har redan en elbil benämnd XC40 Recharge. Denna variant har 402 hästkrafter. Som en sportback version av den versionen släpper Volvo under 2022 Volvo C40 Recharge. C40 Recharge släpps enbart som elbil, har två elmotorer och ett batteripack på hela 75,0 kWh.

Toyota bZ4X Concept

Toyota har planerat att släppa flertal elektriska fordon innan året 2025 och under 2022 kommer bZ4X Concept släppas. Totalt kommer sju bilar släppas under BZ-namnet. Denna bil är en förhandstitt på hur framtiden för Toyotas elbilar kommer se ut.

Hyundai loniq 5

Spännande nyheter från Hyundai är att de lanserar en sprillans ny bil som heter loniq. Detta varumärke kickstartar med elbilen Hyundai loniq 5 som släpps under 2022. Företagets målsättning är att fortsätta producera en mängd olika elbilar inom snar framtid.

Lucid Air

Lucid Air tillverkas av ett startupföretag från Kalifornien och planerar att släppa sin första elbil under 2022. På den svenska marknaden kommer bilen kosta under 700,000 kr och för det priset får du 480 hästkrafter och 653 km räckvidd.

Volkswagen ID.8

Det är inte riktigt klart när Volkswagen planerar att släppa sin nya elbil Volkswagen ID.8 men det som är bekräftat är att företaget planerar att släppa en ny elektrisk SUV i ett större format än deras befintliga ID.4.

Mercedes-Benz EQA

Denna nya kompakta elbil från Mercedes Benz har släppts under 2022. Genom att köpa den europeiska varianten av Mercedes-Benz EQA kan du få hela 187 hästkrafter för ungefär en halv miljon kronor.

Polestar 3

Polestar 3 är en elektrisk SUV med aerodynamisk prestanda som planeras börja tillverkas under 2022 i South Carolina.

BMW i4

BMW:s i-serie har tidigare bestått av i3 och i8 och under 2022 tillkommer en ytterligare modell – i4. De tidigare modellerna har en futuristisk design medan den nya modellen har en lite mer klassiskt utseende. Bakhjulsdrift, batteripaket på hela 81,5 kWh och 335 hästkrafter kan du få från denna nykomling.

Mazda MX-30

Mazda släpper under 2022 sin alldeles första elektriska elbil. Bilen är avsedd för den amerikanska marknaden och har ett relativt litet batteripack på 35,5 kWh.

 

Vi hjälper dig välja laddbox

Känner du dig osäker på vilken laddbox du ska välja och har behov av?Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss så får du prata med en av våra experter så går vi tillsammans igenom ditt behov och din elcentrals förutsättningar. Mötet är helt kostnadsfritt och du får en offert i samband med mötet.

Vill du hellre att vi kontaktar dig?

Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp dig inom 24 timmar

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.